Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ;



Σε αναζήτηση λύσης για το κυκλοφοριακό στο Αγρίνιο.Δεκάδες παραβάσεις καταγράφει καθημερινά η Τροχαία Αγρινίου. Σκέψεις για επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης και για νέες παρεμβάσεις στην κυκλοφορική μελέτη του κέντρουΦαινόμενο που διογκώνεται είναι πλέον η εικόνα της άναρχης στάθμευσης στο Αγρίνιο, με τους οδηγούς να ψάχνουν απελπισμένα για μια θέση παρκινγκ στο κέντρο και Τμήμα Τροχαίας να καταγράφει καθημερινά δεκάδες παράνομες σταθμεύσεις, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. «Κατάληψη» στις θέσεις παρκινγκ για ΑμεΑ, σταθμεύσεις σε γωνίες δρόμων, πάνω σε πεζοδρόμια, καθιστούν μέχρι και επικίνδυνη την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στο κέντρο.
«Η εικόνα του κυκλοφοριακού στο Αγρίνιο επανήλθε εκεί που ήταν πριν από τη λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης. Το κέντρο ασφυκτιά, το πρόβλημα, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την συνεπακολουθούμενη παύση της ελεγχόμενης, γιγαντώθηκε και πάλι», σχολιάζει μιλώντας στο «Γεγονός», ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Αγρινίου κ. Αποστόλης Καπνιάρης.
Η τροχαία πραγματοποιεί καθημερινά ελέγχους στο κέντρο, καταγράφοντας δεκάδες παραβάσεις στους δρόμους. Δεν υπάρχει δρόμος που να ελέγχεται και να μην βεβαιωθεί έστω και μια παράβαση, με τους αστυνομικούς να μην έχουν από πού να πρωτοξεκινήσουν. Η μόνη λύση στο χάος, φαίνεται να είναι η επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί προβαίνουν και σε αφαίρεση πινακίδων, σε περιπτώσεις σοβαρών παραβάσεων, για το οποία απαιτείται, βέβαια, η παρουσία ανακριτικού υπαλλήλου, με το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου, να διαθέτει όμως μόνο δύο άνδρες επιφορτισμένους με αυτή την αρμοδιότητα.
Ο διοικητής της Τροχαίας είναι θετικά διακείμενος ως προς το να αναλάβει το τμήμα και την αρμοδιότητα της ελεγχόμενης στάθμευσης, ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Καπνιάρης «δεν υπάρχει το νομικό πάτημα για κάτι τέτοιο».
«Η εικόνα του κυκλοφοριακού της πόλης μας, μας αφορά όλους. Είναι θέμα σεβασμού προς τους συμπολίτες μας. Η Υπηρεσία προσπαθεί για το καλύτερο, πρέπει όμως και οι ίδιοι οι οδηγοί να μεριμνούν. Να σκέφτονται, πριν παρκάρουν στο πεζοδρόμιο, όχι μόνο το πιθανό πρόστιμο και τις κυρώσεις, αλλά τη μητέρα με το παιδί στο καροτσάκι, που θα αναγκαστεί να κατέβει στον δρόμο…», δηλώνει ο διοικητής της Τροχαίας.
Την πρόθεσή του να παραχωρήσει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν από τη Δημοτική Αστυνομία για τους ελέγχους, στην Τροχαία, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα έχει εκφράσει και ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ωστόσο, όπως αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο «Γ», θα πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα για κάτι τέτοιο, να δοθεί, δηλαδή, με κάποιον τρόπο, σχετική άδεια: «πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να επαναφέρει την ελεγχόμενη στάθμευση», δηλώνει ο κ. Παπαναστασίου.
Ο δήμαρχος δεν παραλείπει να τονίσει και την ανάγκη αλλαγών στην κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης. «Έτσι κι αλλιώς οι μελέτες ανά διαστήματα πρέπει να αναθεωρούνται. Στο Αγρίνιο υπάρχουν αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν. Δεν μπορεί τέσσερις δρόμοι να καταλήγουν στην Παναγοπούλου», λέει ο δήμαρχος αναφέροντας ως παράδειγμα την οδό Π.Σούλου, που θα πρέπει πιθανόν, όπως ο ίδιος εξηγεί, να πεζοδρομηθεί.
Μαρίνα Ζαρκαβέλη- ΓΕΓΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου