Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΣΤΗ ... ΧΟΒΟΛΗ!!!




Κρεμμύδια

Παίρνουμε 3 με 4 μεγάλα κρεμμύδια και τα θάβουμε στη χόβολη, κοινώς στάχτη, με τη φλούδα τους.
Τα αφήνουμε περίπου 2 ώρες και τα δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν ψήθηκαν.
Όταν ψηθούν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μία πιατελίτσα. Απο πάνω βάζουμε αλάτι, ξύδι, λάδι και ρίγανη!!! Γίνονται λουκουμάκι!!!



Πατάτες

Τυλίγουμε 2 με 3 πατάτες σε αλουμινόχαρτο και έπειτα τις θάβουμε στη στάχτη. Ψήνουμε επίσης για 2 ώρες περίπου και δοκιμάζοντας. ¨΄Οταν ψηθούν τις ξεφλουδίζουμε  και προσθέτουμε λάδι, αλάτι, ρίγανη, ή και τυρί κρέμα ...



Χταποδακι

  • 1 χταπόδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • αλάτι
  • 3-4 γλυκιές πιπεριές
  • 1/3 ποτήρι μπρούσκο κρασί

  • Πώς το κάνουμε:
    1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι, αν θέλουμε το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
    2. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
    3. Τα τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο μαζί με το χταπόδι και τα περιχύνουμε με το κρασί.
    4. Τυλίγουμε καλά το φαγητό μας με το αλουμινόχαρτο και το θάβουμε μέσα στη στάχτη κάτω από τη φωτιά.
    5. Το αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες να ψηθει.



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου