Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Κίνητρα στους αγρότες για ανακύκλωσηΣΣημαντική και στοχευμένη παρέμβαση ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη δραστική μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος στις αγροτικές περιοχές, όπως έγινε γνωστό στην ημερίδα που διοργανώθηκε στον Πύργο την Τετάρτη.
Στα άμεσα σχέδια του υπουργείου είναι να δοθούν κίνητρα στους αγρότες ώστε να ανακυκλώνουν τις συσκευασίες των φυτοφαρμάκων και άλλων συμπληρωματικών προϊόντων, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα προβλέπεται για το νάιλον περίβλημα των θερμοκηπίων. Ο κ.Πολιτόπουλος γνωστοποίησε ότι θα γίνεται καταγραφή της αγοράς των φαρμάκων από τους γεωργούς –σε συνεργασία με τους Γεωπόνους- που θα είναι υποχρεωμένοι να τις επιστρέψουν. Αν δεν το κάνουν δεν θα έχουν δικαίωμα να πάρουν νέες…
Ο κ.Πολιτόπουλος επισήμανε ότι οι χιλιάδες τόνοι πλαστικού και άλλων συσκευασιών που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών, πετιούνται ανεξέλεγκτα στην ύπαιθρο με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον, στεκόμενος ιδιαίτερα στα βλαβερά φυτοφάρμακα.
Γίνεται αντιληπτό ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα σε περιοχές όπως η Ηλεία, με έντονα ανεπτυγμένο τον πρωτογενή τομέα.

Πηγή:patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου