Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΧΘΟ:ΣΤΟ "ΖΕΥΚΙ" ΚΑΙ ΣΤΟ "ΑΡΑΧΘΟΣ ΧΑΓΙΑΤΙ" ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ!!

Χιλιοτραγουδισμένα είναι τα Τζουμέρκα και όχι άδικα!Μια μικρή βόλτα στο Δ.Κεντρικών Τζουμέρκων μας εντυπωσίασε.Δεν ήταν μόνο το φυσικό κάλος της περιοχής,η άγρια ομορφιά της φύσης .Δεν μας εντυπωσίασαν  μόνο τα άγρια βουνά και τα ποτάμια.
Η ΤΑΒΕΡΝΑ
Μαγευτικό τοπίο ωραίοι άνθρωποι στην μέση του πουθενά..ο ιδανικός τόπος για απόδραση!!
Μας γοήτευσαν οι κάτοικοι, γνήσιοι και περήφανοι όπως το λέει ακριβώς το δημοτικό μας τραγούδι.. Συναντήσαμε ανθρώπους χαμογελαστούς, φιλόξενους,ήρεμους και καλαμπουρτζήδες..
Ανθρώπους με μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο στόμα θαρρείς.και  μεράκι για την ζωή,γνήσιους  Έλληνες!!Η διαδρομή εύκολη!Φτάσαμε στην Άρτα και λίγο πιο έξω στο θρυλικό γεφύρι στρίψαμε προς τα πάνω, φτάσαμε στα Πιστιανά ,Ροδαυγή Σκούπα και από κει κατηφορίσαμε στον οικισμό Βαθύκαμπο κοντά στον ποταμό Άραχθο.

Η ΦΑΡΜΑ "ΖΕΥΚΙ" ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΒΑΘΥΚΑΜΠΟ ΑΡΤΑΣ!


Στις 4 παρά κάτι το μεσημέρι, σταματήσαμε στη μοναδική ταβέρνα της περιοχής με την προσδοκία να βρούμε ένα μπουκαλάκι  νερό για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.
Μπαίνοντας στον περίβολο ακούσαμε μουσική, ούτε δυνατή αλλά ούτε και σιγανή..Τούτοι οι άνθρωποι δεν κοιμούνται και δεν  βαριούνται  σίγουρα είπαμε.
Περάσαμε την όμορφη αυλή κάτω απ την ταμπέλα "ΖΕΥΚΙ" με πλακόστρωτο  δρομάκι  και φυσικό χορτάρι. Αριστερά μας είδαμε  σπιτικό κήπο με ,ντοματιές κολοκυθιές και άλλα  ζαρζαβατικά .
 Λίγο πιο μέσα σ ένα όμορφο λιθόκτιστο σπίτι διακρίναμε την ταμπέλα οινοποιείο κι αμέσως μπροστά μας μια πέτρινη παραδοσιακή ταβέρνα.
Τίποτα δεν ήταν γύρω μας κάτι που να μην έδενε με την φύση. 
Χειροποίητη μπύρα "ζευκι"
Ίχνος πλαστικού και αλουμινίου!Κορμοί δέντρων και μεγάλες πέτρες για για τραπέζια, πάγκοι και ψάθινες καρέκλες..
Προτού μπούμε μας καλωσόρισε  ένας χαμογελαστός νεαρός.
-Καθίστε να σας προσφέρουμε μας είπε με πλατύ  χαμόγελο!
Σε λίγο μας υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ο Κώστας Βασιλείου,φορώντας ένα πλατύγυρο ψάθινο καπέλο.Με την βαθιά του χειραψία και με το πλατύ του χαμόγελο μας κέρδισε αμέσως!
-Πρώτα απ όλα είπε θα πιείτε από την δική μου χειροποίητη μπύρα,και μετά πάρτε ότι θέτε  ..Σε χρόνο ρεκόρ,ήρθαν μεζέδες παραδοσιακοί,συνοδευτικά της μπύρας..Λαχανοψωμο ,παραδοσιακές τσιγαρίδες και ντόπιο κατίκι..
Τσαλαφούτι είναι μην μπερδεύεστε  μας ειπε γελώντας ο Κώστας Βασιλείου..Εδώ όλα γίνονται παραδοσιακά. Ότι χρησιμοποιούμε είναι πρώτα παραγωγή του χωριού κι αν δεν φτάνει τότε παραγγέλνουμε απ αλλού..
Κοιτάξαμε γύρω μας ..Μια ταβέρνα στην μέση του πουθενά ,κι όμως ήταν έτοιμη να δεχτεί πάνω από 50 άτομα κόσμο..H μουσική συνέχιζε να παίζει με ακούσματα όλων των ειδών: λαϊκά έντεχνα δημοτικά..
Πίνοντας αυθεντική βαρελίσια μπύρα στην αυλή στο Ζεύκι..
Ζεύκι: Από τον κήπο κατευθείαν στο τηγάνι...
-Έρχονται από παντού μας είπε προλαβαίνοντας την απορία μας..πριν λίγο είχα κόσμο από Θεσσαλονίκη..Τακτικά οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις δω στο Ζεύκι ..Να τις προάλλες είχαμε έκθεση αυθεντικών σπόρων για καλλιέργεια από τις γύρω περιοχές..Απίστευτη ήταν η συμμετοχή καθώς και μεγάλος ο αριθμός των σπόρων..Για το κέφι μας επίσης οργανώνουμε μουσικές βραδιές τακτικά..
Δεν είναι μόνο η ταβέρνα και το οινοποιείο,
Πίσω απ αυτή είναι μια μικρή φάρμα με πρόβατα κατσίκια,ακόμα και άλογα συνέχισε..
Ο Κώστας Βασιλείου στο..Βασίλειο του!
Έτσι γίνεται ο ντοματοπελτές στο Ζεύκι!!
Μας συνεπήραν τα αρώματα που αναδύονταν από το οινοποιείο... Μπήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε κρασί..Εξαιρετικό χωρίς αμφιβολία..και χωρίς ίχνος συντηρητικών συμπλήρωσε ο Βασιλείου..Πιο δίπλα εργάτες της φάρμας έφτιαχναν παραδοσιακό πελτέ ντομάτας που μόλις είχαν κόψει από τον κήπο..
Αφού ήπιαμε και την τελευταία γουλιά της χειροποίητης μπύρας χαιρετίσαμε όλο το προσωπικό της επιχείρησης και  κατευθυνθήκαμε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω  στην κοίτη του ποταμού Άραχθου..

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΑΡΑΧΘΟΣ ΧΑΓΙΑΤΙ"ΣΤΟΝ ΑΡΑΧΘΟ!


Το σαλόνι του ξενοδοχείου

Εκεί μας περίμενε η οικοδέσποινα ενός εντυπωσιακού ξενοδοχείου η Βάσω Παπαδή.
Το ξενοδοχείο επιβλητικό δίπλα στην όχθη του ποταμού ολόκτιστο με πέτρες μας θύμισε 
κάστρο
.
 Κτίσμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και υψηλής αισθητικής στους χώρους του και στην διακόσμηση μας εντυπωσίασε..
"Αραχθος Χαγιάτι"
Βρήκαμε την κ Παπαδή και τον σύζυγό της στην πισίνα του ξενοδοχείου..Η αίσθηση που αποκομίσαμε ήταν πραγματικά απίστευτη..Δίπλα μας ακουγόταν το κελάρυσμα των νερών του Άραχθου ενώ το τοπίο ήταν μαγευτικό.
 Απ το μπαλκόνι του Χαγιατιού..η φύση ακατέργαστη πηγή ηρεμίας και δημιουργίας!
Οι οικοδεσπότες μας εξήγησαν ότι το συγκρότημα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις των πελατών..φαγητό ποτό διασκέδαση στο μπαρ της πισίνας και ότι δουλεύει και τις 4 εποχές του χρόνου.
Η ξενάγηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας άφησε άφωνους..Πολυτελή δωμάτια με τζάκι  εντυπωσιακό μπάνιο και διακόσμηση .Τα δωμάτια κάλυπταν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη ,ενώ από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου απλώνονταν στα μάτια μας απίστευτη θέα,που ξεκούραζε ψυχή και μυαλό..
Ήπιαμε το τελευταίο ποτό στο μπαρ της Πισίνας κι αφού χαιρετίσαμε τους οικοδεσπότες φύγαμε από τον Άραχθο με μια υπόσχεση,,Να ξαναγυρίσουμε να καθίσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε  και να το απολαύσουμε με την ψυχή μας.
Η θέα απο την πισίνα του ξενοδοχείου!




Με την εντυπωσιακή οικοδέσποινα του "Χαγιατιου" Βασω Παπαδή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου