Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο για το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βλασίου (φωτό)

DSCN0014
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του αστυνομικoύ τμήματος Αγίου ΒλασίουΠριν μία ώρα έλαβε χώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δρομολογούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, αυτή τη φορά έξω από το Δημαρχείο Αγρινίου.
Στη συγκέντρωση η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, κάτι που επισημάνθηκε από τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Χούνης Βασίλειο Στάθη που εκπροσώπησε με χαιρετισμό τους προέδρους της ενότητας Παρακαμπυλίων , αλλά και από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρη Ραυτογιάννη.
“Στον τέως δήμο Παρακαμπυλίων υπάρχουν δέκα χωριά. Αυτά που λένε ότι θα αστυνομεύονται από το Α.Τ. Αγρινίου, δεν μπορεί να ισχύουν. Το τελευταίο χωριό των Παρακαμπυλίων, ο Αγαλιανός, απέχει δύο ώρες από το Αγρίνιο, με καλές καιρικές συνθήκες”, σχολίασε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χούνης.
Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν άλλοι πέντε πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της περιοχής, κάτοικοι των Παρακαμπυλίων καθώς και εκπρόσωποι της Επιτροπής κατά της κατάργησης του Α.Τ. Αγίου Βλασίου, που συλλέγουν το τελευταίο διάστημα υπογραφές για τη μη παύση της λειτουργίας του Α.Τ. και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών EΛ.ΑΣ. κ. Τσούνης.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αγρινίου, που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μικρή συμμετοχή στη διαμαρτυρία και σχολίασε πως, έτσι δεν μπορούν να επιτευχθούν και πολλά… Ο ίδιος ζήτησε από τους προέδρους να πιέσουν περισσότερο και να παραδώσουν στον Υφυπουργό εσωτερικών κ. Μπαλάφα υπόμνημα, κατά την έλευσή του στο Αγρίνιο , την ώρα που πρόκειται να συναντηθεί ο δήμαρχος μαζί του.
“Μαζευτήκαμε πολύ λίγοι για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα. Ο δήμαρχος ασκεί τις πιέσεις που πρέπει. Θα θέσω το θέμα στον κ. Μπαλάφα, αλλά θεωρώ πως θα πρέπει να έρθει αντιπροσωπεία να τον συναντήσει. Θεωρώ ακόμη ότι οι δομές του κράτους δεν πρέπει να κλείσουν και να μην αφήνουμε τις απομακρυσμένες περιοχές χωρίς αστυνόμευση. Πρέπει όμως εσείς οι ίδιοι που θίγεστε να πιέσετε περισσότερο. Χρειάζεται μεγαλύτερη συνοχή. Αν προσπαθήσουμε δεν θα μας πάρουν τίποτα από αυτά που έχουμε και που δικαιούμαστε”, ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου.
Σε παρόμοιο ύφος και ο κ. Ραυτογιάννης. “Όσοι σας ρωτήσουν τι έγινε και πως πήγε η συγκέντρωση όταν γυρίσετε πίσω στο χωριό, μην τους απαντήσετε. Ας ήταν εδώ να βλέπανε! Ειδικά όσοι μένουν εδώ στο Αγρίνιο και έχουν επιχειρήσεις και περιουσίες επάνω στα Παρακαμπύλια και ζητάνε βοήθεια από την αστυνομία, σε αυτούς τι να πούμε; Εμείς οι πέντε, οι δέκα, οι τριάντα νομίζουν ότι θα λύσουμε τα προβλήματά τους. Λέμε για τους πολιτικούς και δεν κοιτάμε τον εαυτό μας. Έχουμε αντιμετωπίσει το θέμα της κατάργησης των Α.Τ. ως Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, σχεδόν από το καλοκαίρι. Ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα απέναντι στους κυβερνώντες. Δυστυχώς φτάσαμε εν έτη 2015 να παλεύουμε για το αυτονόητο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.
DSCN0007DSCN0010DSCN0012DSCN0014DSCN0016DSCN0021DSCN0024DSCN0025DSCN0027DSCN0028DSCN0031DSCN0035DSCN0037DSCN0039

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου