Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

video ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ INTERNET ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΣΑ ΜΑΣ Α.Μ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
.

Ζούμε σε μια εποχή που οι κίνδυνοι δεν είναι πια ορατοί.Θα λεγε κανείς ότι παρότι δεν μπορούν μερικές φορές καν να μας πλησιάσουν ,μπορούν εν τέλει ,να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά.

Κάποτε οι γονείς μας μας έβαζαν τιμωρία να μείνουμε σπίτι,θεωρώντας ότι είναι το πιο ασφαλές σημείο, για μας..
Σήμερα που ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των νέων έχει αλλάξει,συμβαίνει το αντίθετο.

Η προσωπική τριβή η επαφή με τους δικούς μας και τον κοινωνικό περίγυρο,αποτελεί πια, βασική προϋπόθεση στην σφυρηλάτηση του χαρακτήρα των νέων ανθρώπων,στους οποίους έχει πλασαριστεί κυρίως ως "μόδα" ο τρόπος της εικονικής επικοινωνίας, ο οποίος είναι επίπλαστος,ψεύτικος και επικίνδυνος.

Το ίντερνετ,είναι μια μεγάλη χοάνη πληροφόρησης και επικοινωνίας, που ωστόσο πρέπει να χει κανείς ιδιαίτερες αλιευτικές ικανότητες ,να "ψαρέψει" την σωστή πληροφορία, να χρησιμοποιήσει την επικοινωνία προς όφελός του, κι όχι να πέσει θύμα αυτής.
Δυστυχώς και είναι λογικό αυτό, στην αρχή της εφηβείας,αλλά και αργότερα,να μην υπάρχουν σε πολλούς αυτές οι δεξιότητες..Κι οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι!

Αυτούς τους κινδύνους  που κρύβει το ίντερνετ, και ειδικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθεί με απόλυτα πετυχημένο τρόπο να περάσει στη νεολαία το τμήμα φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθηνών αναθέτοντας στους σπουδαστές, την προβολή  του  σύγχρονου κοινωνικού φαινομένου, μέσα από την τέχνη.

 Μέσα από μια ταινία μικρού μήκους, όπου με απλό,απόλυτα παραστατικό και  γλαφυρό τρόπο φαίνεται πόσο εύκολα μπορεί κανείς να πέσει θύμα εκβιασμού και εκφοβισμού, με συνέπειες σοβαρές όχι μόνο στον εύθραυστο ψυχικό κόσμο του εφήβου, αλλά και για την ίδια του τη ζωή.
Η Άννα Μαρία Σωτηροπούλου από την Κυπάρισσο Αγρινίου υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία στο παρακάτω βίντεο το οποίο  είναι αποτέλεσμα εργασίας για την σχολή φωτογραφίας που φοιτά στο Τ.Ε.Ι Αθήνας.
Την ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση της δουλειάς της στην σελίδα μας.

 Διαδώστε το..Αξίζει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου