Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΒΛΑΣΣΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΕ ΙΤΕΑ ΠΗΛΙΟ ΣΤΙΣ 8,9 ΟΚΤΩΒΡΗ


Εκδρομή οργανώνει ο σύλλογος Αγιοβλασσιτών σε Ιτέα Πήλιο.Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ

GRANDE TOURS

Xαρ.Τρικούπη 7,

Αγρίνιο-30131

Τηλ.26410 -31394
ΒΟΛΟΣ-ΜΗΛΙΕΣ-ΒΥΖΙΤΣΑ-ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ-ΠΟΡΤΑΡΙΑ

2 ήμερη εκδρομή

8,9/10


1ημέρα:ΑΓΡΙΝΙΟ-ΙΤΕΑ- ΒΟΛΟΣ - ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ - ΒΥΖΙΤΣΑ - ΜΗΛΙΕΣ

06:30 Συγκέντρωση των εκδρομέων, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση για ΠΗΛΙΟ την μυθική χώρα των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ. Στάση στην Ιτέα για καφέ και συνεχίζουμε μέσω Γραβιάς και Λαμίας και φθάνουμε στον Βόλο. Άφιξη περίπου στις12.00 για να πάρουμε την πρώτη γεύση από το μοναδικό Πήλιο με επίσκεψη σε δύο από τα πλέον χαρακτηριστικά πηλιορείτικα χωριά , την Βυζίτσα και τις Μηλιές. Στάση μιας ώρας για περιήγηση στην Αρχοντική Βυζίτσα με τα παλιά πυργόσπιτα, πιθανή επίσκεψη στο αρχοντικό Καραγιαννόπουλου και χρόνος για καφέ η παραδοσιακό γλυκό κουταλιού στην ισκιωμένη πλατεία του χωριού. Στις Μηλιές σ' αυτό το γραφικό ήρεμο Πηλιορείτικο κεφαλοχώρι, πατρίδα του Ανθίμου Γαζή, θα περπατήσουμε τα φιδογυριστά καλντερίμια, θα προσκυνήσουμε την εκκλησιά των Ταξιαρχών με το υπέροχο τέμπλο, θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά και θα επισκεφθούμε το σπίτι-μουσείο του χωριού. Χρόνος για γεύμα ή για ένα απολαυστικό "τσίπουρο".Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για Βόλο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στην πόλη που την χαρακτηρίζει η παραλιακή με το γλυπτό της Αργούς, μινιατούρα της αρχαίας πεντηκοντόρου, το λιμάνι, τα ωραία νεοκλασικά κτίρια, το Δημαρχείο της πόλης, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό ένα κομψοτέχνημα του Ιταλού Μηχανικού Ντε Κίρικο, οι φαρδύς δρόμοι.

Για το βράδυ προτείνουμε (προαιρετικό) δείπνο με γλέντι σ' ένα από τα "κουτούκια" και τις ταβέρνες του νυκτερινού Βόλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΤΕΑ ΕΙΚΟΝΕΣ

2η μέρα : ΒΟΛΟΣ - ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ - ΠΟΡΤΑΡΙΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ


Πρωινό και προαιρετική παρακολούθηση Θείας Λειτουργίας στον Αγιο Νικόλαο, τον πολιούχο της πόλης,έργο του Αρχιτέκτονα Ζάχου του 1924 ή ελεύθερος χρόνος έως τις 10.30 που αναχωρούμε για δύο από τα πλέον αντιπροσωπευτικά χωριά του Πηλίου Πορταριά και Μακρυνίτσα. Πρώτη μας στάση στην Ανακασιά για να επισκεφθούμε το Αρχοντικό του Κόντου όπου θα θαυμάσουμε εκτός από την Αρχιτεκτονική του κτιρίου την μοναδική διακόσμηση εσωτερικά με ολόγραφους τοίχους με ζωγραφιές του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.Συνεχίζουμε για Μακρυνίτσα. Στάση για περίπατο, σ΄ αυτό το κλιμακωτά κτισμένο χωριό που ολόκληρο είναι μοναδικό δείγμα Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής και ονομάζεται το "μπαλκόνι του Πηλίου". Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσουμε την τοιχογραφία του Θεόφιλου με θέμα "ο θάνατος του Κατσαντώνη" σένα από τα καφενεδάκια της πλατείας και για αγορά σουβενίρ. Στις 14.00 συνεχίζουμε με την γραφική Πορταριά και την όμορφη πλατεία της με την υπέροχη θέα στον Παγασητικό. Στάση για φαγητό σένα από τα ταβερνάκια με τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Στις 16.00 αναχ/ση για επιστροφή με στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθ΄ οδόν. Στις 21.30 άφιξη στο Αγρίνιο.

Τ Ε Λ Ο Σ Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή Συμμ.: 65 € το άτομο στο δίκλινο

45 € παιδί έως 13 ετών σε τρίκλινο με δύο ενήλικες

15 € επιβάρυνση μονόκλινου

Περιλαμβάνονται:

1.-Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.-Ξενοδοχείο 4**** στην πόλη του Βόλου

3.-Πρωινό πλούσιο μπουφέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου