Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΔΟΥΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ TV




Η Διακεκριμένη Διδάκτωρ ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΔΟΥΝΑ στην τηλεόραση του Αχελώου


Η Διακεκριμένη ΔΙδάκτωρ εκπαιδευτικής Πολιτικής και Ερευνήτρια στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ¨Μαριάννα .Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα κα Mary Koudouna στην τηλεόραση του Αχελώου.Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 8, 2016

Την διακεκριμένη Διδάκτωρ Εκπαιδευτικής Πολιτκής και Ερευνήτρια στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη -Ελπίδα " κα ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΔΟΥΝΑ, έχει προσκεκλημένη στην Τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή Ανοιχτές Σελίδες την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 22.15 το Α μέρος και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 22.15 το Β μέρος ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.


Η κα Mary Koudouna μιλάει για την επιλογή της να ασχοληθεί με τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και ιδιαίτερα τις Επιστημες της Αγωγής, για τις σπουδές της στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, για τους καθηγητές της, την Συγκριτική παιδαγωγική, την Εκπαιδευτική Πολιτική, για τις Ακαδημαικές της Διαλέξεις για τα επιστημονικά βιβλία που έχει συγγράψει, για την Ευρωπαική Εκπαιδευτική και Κοινωνική Πολιτική, για την συνεργασία της με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αυστρίας Μιχαήλ, για τον προβληματισμό της για την Ελληνική Γλώσσα, για τις Θεραπευτικές Διδακτικές προσεγγίσεις στην Νοσοκομειακη Εκπαίδευση, για τον θεσμό του Νοσοκομειακού Σχολείου, για τα Αποτελέσματα των Ερευνών στις Παιδαγωγικές Μεθόδους και Προσεγγίσεις , για την Εκπαίδευση Μαθητών σε Ογκολογική Αιματολογική Μονάδα με το ερευνητικό πρόγραμμα //Μελοποιημένη Ποίηση και άλλα Πολλά..
.Διαδικτυακά http://www.acheloostv.g

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΔΟΥΝΑ


Η Dr. Μαίρη Κουδούνα εργάζεται στο Παιδοογκολογικό Νοσοκομείο «Μαριάννα Βαρδινογιάννη / ΕΛΠΙΔΑ». Σπούδασε στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης (Πολιτειολογία - Κοινωνιολογία και Παιδαγωγικά) και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση στη Συγκριτική Παιδαγωγική, με έμφαση στις Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι Διδάκτωρ (Εκπαιδευτικής Πολιτικής) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιμορφώθηκε σε θέματα Διεθνών Εκπαιδευτικών Πολιτικών (Σύνολο 5 προγράμματα). Ασχολήθηκε και με την Ελληνική γλώσσα ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα, τόσο με τη διδασκαλία της στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης Αυστρίας, όσο και με την παραγωγή διδακτικού υλικού στο π. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Δίδαξε με αυτοδύναμη διδασκαλία σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τόσο σε Τμήματα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε όσο και του Ε.Κ.Π.Α.

 Επίσης έχει διδάξει στο Πρόγραμμα Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών καθώς και σε πολλά Επιμορφωτικά Προγράμματα στα Π.Ε.Κ. Συνεργάσθηκε για Ακαδημαϊκές Διαλέξεις με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Παπάγου/Χολαργού. Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας για Θέματα της Ομογένειας και εργάστηκε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την αποδελτίωση Επιστημονικών Διατριβών, Ερευνητικών Εργασιών και δημοσιευμένων άρθρων ερευνητικού περιεχομένου.

 Είναι Πιστοποιημένη Επιμορφώτρια από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Έχει διοργανώσει, έχει συμμετάσχει και έχει κάνει πολλές εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια καθώς και σε ημερίδες. Έχει συγγράψει 5 επιστημονικά βιβλία και μεγάλο αριθμό άρθρων. Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Ενώσεων και Φορέων Πολιτισμού. Η Επιστημονική και Ερευνητική δραστηριότητά της επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Διοικητικής Επιστήμης και Παιδαγωγικής με κεντρικούς άξονες αναφοράς τις Πολιτικές για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών, τις Θεραπευτικές Διδακτικές Προσεγγίσεις στη Νοσοκομειακή Εκπαίδευση, τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης καθώς και την Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική και Κοινωνική Πολιτική.

Η Μαίρη Κουδούνα κατάγεται από την Επισκοπή Ευρυτανίας αλλά οι ρίζες της είναι από την Χαράστη (Χαραυγή) Αγρινίου..Εδώ και χρόνια ασχολείται με τα πολιτιστικά της Χαράστης και είναι γραμματέας του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου