Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΩΜΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ ΚΑΙ Η "ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ" ΑΚΡΙΒΗ ΚΟΥΚΗ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ !(VIDEO)

Η Ένωση Αγρινίου ο μεγάλος σύμμαχος των αγροτών Ιδρύθηκε το 1930.  Το 1935 έγινε ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ και ιδρυτικό μέλος της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ το 2017!


 Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Θωμάς Κουτσουπιάς καθώς και η "δικιά μας" η Αμπελιώτισσα Ακριβή Κούκη  προϊσταμένη του τμήματος εργοστασίου ελιών και άλλα διευθυντικά στελέχη μιλούν για τα μεγάλα επιτεύγματα του συνεταιρισμού αλλά και τους μακρόπνοους στόχους τους!




Η Ένωση Αγρινίου, με παρουσία σχεδόν ενός αιώνα στην ευρύτερη περιοχή δράσης της, έχει ήδη εξελιχθεί στον σημαντικότερο, αν όχι τον μοναδικό πυλώνα της τοπικής αγροτικής οικονομίας.
 Είναι ο πραγματικά, μεγάλος σύμμαχος των αγροτών, ιδιότητα που οι ίδιοι οι αγρότες αναγνωρίζουν, αφού για κάθε τους ανάγκη στην Ένωση Αγρινίου απευθύνονται. 

Έχοντας στο δυναμικό της εργοστάσια που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων της περιοχής και υποκαταστήματα έτσι κατανεμημένα ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των μελών της, έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στη διαμόρφωση των τιμών της αγοράς και συμβάλλει μέσω του ανταγωνισμού στην επίτευξη υψηλότερης οικονομικής προσόδου για τους παραγωγούς. 

Την περίοδο 2006-2007 προχώρησε στον εκσυχρονισμό των εργοστασίων: 

Eπεξεργασίας βρώσιμης ελιάς, παραγωγής ζωοτροφών και παραγωγής αποξηραμένης μηδικής (pellets), επενδύοντας κεφάλαια ύψους 2.000.000€, αυξάνοντας τη δυναμικότητα των γραμμών παραγωγής και βελτιώνοντας ακόμα πιο πολύ την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

 Οι δραστηριότητες ωστόσο δεν εξαντλούνται εδώ.

 Η Ένωση διαθέτει Ξηραντήρια αραβοσίτου, ενώ επ’ ωφελεία των αγροτών ασχολείται συστηματικά με την εμπορία Σπόρων και Λιπασμάτων, με την εμπορία Φυτοφαρμάκων, ακόμη και με την εμπορία Γεωργικών Εφοδίων και Μηχανημάτων, παρέχοντας έτσι ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους αγρότες, που ενισχύονται ασφαλώς μέσω του γραφείου ενημέρωσης για την τεχνική υποστήριξη και την ολοκληρωμένη καθοδήγηση για τα προγράμματα ή οτιδήποτε άλλο απασχολεί τον αγρότη. 

Μεταξύ των υπηρεσιών της Ένωσης είναι φυσικά και το Τμήμα Επιδοτήσεων για το ΟΣΔΕ και τις Εξισωτικές Αποζημιώσεις, αλλά και το Τμήμα Αγροτικών Μελετών που αναφέρεται στους Νέους Αγρότες και τα Σχέδια Βελτίωσης, στις Πρόωρες Συντάξεις, στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, στα Βιολογικά Προϊόντα κ.τ.λ. 

Όλα αυτά αποτελούν βέβαια την καθημερινή πρακτική της Ένωσης και των 120 ανθρώπων που εργάζονται σ’ αυτή, αναδεικνύοντάς την και σε σημαντικό εργοδότη με αξιοσημείωτη συνεισφορά στην αύξηση της απασχόλησης για την περιοχή. Το μείζον, ωστόσο, δεν είναι ο αριθμός των εργαζομένων, αλλά η προσπάθεια της Ένωσης για την συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού. 

Η Ένωση Αγρινίου μετά από ένα ευρύ ερευνητικό πρόγραμμα για τις δενδρώδεις καλλιέργειες, σε συνεργασία με πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού, εγκατέστησε πειραματικούς πιλοτικούς αγρούς στην περιοχή της για την καλλιέργεια της δαμασκηνιάς, κερασιάς, αχλαδιάς και μηλιάς.
Ιδιαίτερη δε έμφαση δόθηκε στην καλλιέργεια δαμασκηνιάς όπου φυτεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες δέντρα σε εκατοντάδες στρέμματα.

 Πρόσφατο παράδειγμα των αντανακλαστικών της Ένωσης Αγρινίου στις απαιτήσεις της αγοράς, ήταν η δημιουργία του τμήματος φωτοβολταϊκών συστημάτων. Με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα το εν λόγω τμήμα κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξελιχθεί σε πρωτοπόρο και να βρίσκεται σήμερα στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των Ενώσεων σε Πανελλαδικό επίπεδο. Το αναμενόμενο ύψος επένδυσης για την περιοχή είναι της τάξης των 162.000.000€, δίνοντας στους παραγωγούς ένα συμπληρωματικό εισόδημα με ορίζοντα εικοσιπενταετίας. Ήδη υπάρχουν τα πρώτα «καθαρά» κέρδη για τους αγρότες επενδυτές. 

Στα τελευταία επενδυτικά σχέδια της ΕΑΣ Αγρινίου συγκαταλέγεται η ίδρυση σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας γάλακτος με την επωνυμία ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε.. Μία επένδυση ύψους 9.000.000€ που δημιουργήθηκε για να στηρίξει την προσπάθεια των κτηνοτρόφων της περιοχής, δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για την δημιουργία και άλλων σύγχρονων κτηνοτροφικών μονάδων. 
Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύσει την τοπική κοινωνία -και όχι μόνο- με υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα. 

Επίσης, η συμφωνία της Ένωσης με την SunFruits και την EuroStevia καθιστά το Αγρίνιο σε επίκεντρο πανευρωπαϊκών εξελίξεων στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία του πολλά υποσχόμενου φυτού Στέβια. Οι Αιτωλοακαρνάνες παραγωγοί είναι οι πρώτοι σε ολόκληρη την Ευρώπη που μπήκαν στην καλλιέργεια, φέτος συγκρατημένα, φυσικά, ώστε να βγουν συμπεράσματα και να υπάρξει απ’ την επόμενη περίοδο η σε νέα βάση δυναμική είσοδος στη νέα καλλιέργεια.

 Πρόεδρός της Ένωσης Αγρινίου είναι ο κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, ο οποίος και με τη στήριξη του Δ.Σ. και των μελών, οδηγεί πλέον την Ένωση στη νέα της εποχή. δειτε το video του συνεταιρισμου:


Διοικητικό Συμβούλιο 

ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΛΙΜΟΡΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΑΜΙΑΣ 
ΤΣΩΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΠΑΜ/ΝΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΤΣΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΕΛΟΣ

https://www.e-ea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου