Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Η ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΤΣΟΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΨΗΛΟΒΡΑΧΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

Δυο από τα ομορφότερα και ιστορικά μέρη ανιχνεύσαμε στην ιστοσελίδα air fhotos όπως τα συνέλαβε ο φακός του Γιώργου Καρδαρά!
Την περήφανη Τσόκα το επιβλητικό βουνό του Ψηλοβράχου (1660μ) όπου στις παρυφές της είναι χτισμένο  και το ομώνυμο χωριό και το εκκλησάκι της Ζωοδόχου  στην Αγίας Δευτέρα.


Οι φυσιολάτρες  μπορούν να ατενίσουν μέσα από την φωτογραφία όλες τις βουνοκορφές της περιοχής μας, ενώ στο βάθος διακρίνεται και ο Κουτουπας όπως μας διευκρίνισε ο γνωστός ορειβάτης και φυσιοδίφης της περιοχής μας Χρήστος Παρθένης που μας βοήθησε να βρούμε τις φώτο..

Όσο για το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στον βράχο της Αγίας Δευτέρας που στέκεται μονάχο του πάνω σ ένα βράχο αποκομμένο από την υπόλοιπη περιοχή, έτσι όπως φαίνεται από ψηλά δικαιώνει τις παραδόσεις και τους Θρύλους που το συνοδεύουν..Ένας από αυτούς όπως την διηγείται ο Γιώργος Φάββας  και διαχειριστής στην ομάδα του Ψηλοβράχου που υπάρχει στο Φ/β λέει ότι οι σεισμοί του 16ου αιώνα  (1566) ισοπέδωσαν το χωριό και το μόνο που έμεινε όρθιο ήταν το εκκλησάκι..Γύρω από το εκκλησάκι και την γέφυρα που το συνδέει με το χωριό υπάρχουν πολλές ιστορίες και θρύλοι που περνούν από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου