Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Η ΝΕΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΗ ΒΛΑΣΗ

O Βαγγέλης Τασούλης και η γυναίκα του Αγγελική ποζάρουν στο φακό του parakampylia news με φόντο το τζακι..

Ο Βαγγέλης Τασούλης ,υπήρξε γνωστός επαγγελματίας στο Αγρίνιο,αφού διατηρούσε για χρόνια καφετέρια στην πλατεία Στράτου στο Αγρίνιο,έως ότου αποφάσισε να εγκατασταθεί στον Άγιο Βλάση, ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα κατάστημα που τα χει σχεδόν όλα!Καφέ με την σύγχρονη οπτική του καφέ,πιτσαρία,αλλά και ουζερί!
Η απόφασή του δεν είναι τυχαία, έχει να κάνει με την αγάπη του για το χωριό,αφού έχει καταγωγή από τον Άγιο Βλάση,η μάνα του γεννήθηκε εκεί,και το επισκεπτόταν συχνά εδώ και χρόνια αφού έχει το δικό του σπίτι στο χωριό.
Η επιχείρηση είναι οικογενειακή .Στο μαγαζί δουλεύει η γυναίκα του Αγγελική και τα δυο του παιδιά,κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όταν το χωριό είναι γεμάτο από επισκέπτες..
Μιλήσαμε με τον Βαγγέλη για την επιλογή του,να αφήσει το Αγρίνιο και να εγκατασταθεί στο χωριό.

"Πρώτα από όλα το χωριό το αγαπάω,κατάγομαι από δω ,έχω σπίτι δω και το επισκέπτομαι χρόνια τώρα τακτικά.Αυτό που διαπίστωσα είναι η έλλειψη του σύγχρονου καφέ..Έτσι λοιπόν έφερα μια επαγγελματική καφετιέρα και κάνουμε όλων των ειδών τους καφέδες,
οπως εσπρέσσο,φρέντο,καπουτσίνο,κλπ.
Παράλληλα επειδή ξέρω ότι οι χωριανοί μας είναι λάτρεις του καλού μεζέ και κρασιού,φτιάχνουμε διαφόρους μεζέδες συνοδευτικά με  το κρασάκι και το τσιπουράκι, τους οποίους τους επιμελείται με μεράκι η γυναίκα μου Αγγελική.
Η πίτσα είναι του κλου της υπόθεσης.Είναι ένα έδεσμα που δεν σερβίρεται από όσο ξέρω στα γύρω μας χωριά,αποτελεί θαυμάσιο συνοδευτικό στην μπύρα και στο κρασί,αν κάποιος θελήσει κάτι παραπάνω από τους μεζέδες μας που σερβίρονται φυσικά δωρεάν με τα ποτά.
Ψήνεται σε επαγγελματικό φούρνο και η συνταγή του επιλέχθηκε με προσοχή ώστε να είναι νόστιμη και αφράτη!
Παράλληλα κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες που μας δημιούργησε η κρίση,έχουμε τιμές πολύ χαμηλές.Θέλουμε να όταν έρχεται ο πελάτης να το φχαριστιέται και να πληρώνει λίγα.Είμαστε επίσης έτοιμοι να υποδεχτούμε με άνεση τις δυσκολίες της χειμερινής σεζόν.
Έχουμε εξοπλιστεί πλήρως ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν δίπλα στο τζάκι, τα πάντα για να περνάνε οι δύσκολες μέρες του χειμώνα..
Σύντομα θα κάνουμε πιο πλούσια τα εδέσματα που θα συμπληρώνουν τις πιο πολλές γαστρονομικές επιθυμίες όσων μας επισκέπτονται.
Είμαστε ακόμα στην αρχή και πάμε σιγά σιγά και σταθερά."


Ο κεντρικός δρόμος του Αγίου Βλασίου τον χειμώνα..
Ο Άγιος Βλάσης αποτελεί πια έναν καλό προορισμό Σαβατοκύριακου, τόσο τον Χειμώνα ,αφού η περιοχή καλύπτεται συχνά από χιόνια,όσο και το καλοκαίρι λόγω του εξαιρετικότατου ,ξηρού κλίματος,λόγω του ορεινού όγκου.
Η καινούρια καφέ-πίτσα του Βαγγέλη Τασούλη,το καφέ παντοπωλείο-ψησταριά(με ντόπια κρέατα)"Το Παραδοσιακό" λίγο πιο δίπλα ,της Χρυσούλας Καπνιά ,που διαθέτει σχεδόν τα πάντα
το καφέ παντοπωλείο "Το παραδοσιακό"
ο ξενώνας 4 εποχές στην ίδια ευθεία,με τα δωμάτια πολυτέλεια για τον Άγιο Βλάση, το όμορφο ανάγλυφο του χωριού με τις καταπληκτικές  ορεινές διαδρομές και η απεριόριστη θέα που διαθέτει, αποτελούν ένα καλό κίνητρο για όσους θέλουν να επισκεφθούν το μέρος, έχοντας κατά νου ότι  θα επισκεφθούν ένα γνήσιο παραδοσιακό χωριό , πολύ μακριά από τις "φασόν" τουριστικές αποδράσεις που μας προτείνονται από τα ενημερωτικά φυλλάδια και το ίντερνετ!
Ο ξενώνας 4 εποχές στον Αγιο Βλάση Αγρινίου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου