Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Λαμπρή ημέρα για τον Άγιο Βλάσιο Αγρινίου


Την 11η Φεβρουαρίου εορτή του αγίου Ιερόμαρτυρος Βλασίου, που εφέτος συνέπεσε με την Κυριακή των Απόκρεω, πανηγύρισε ο Άγιος Βλάσιος του Δήμου Αγρινίου, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, δίνοντας μάλιστα και το όνομά του στον τίτλο της Μητροπόλεως.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος αναχώρησε με την συνοδεία του στις 6 το πρωί από την Ναύπακτο, προκειμένου να φθάσει στον Άγιο Βλάσιο με τον χειμωνιάτικο καιρό και να προστή της πανηγύρεως. Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος π. Καλλίνικος Γεωργάτος, ο Ιεροκήρυξ και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιφερείας π. Δαμασκηνός Βασιλόπουλος και π. Παναγιώτης Σαβελώνας αντίστοιχα, και αρκετοί Ιερείς που υπηρετούν ή κατάγονται από την περιοχή.
Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της μελλούσης κρίσεως, είπε ότι ο λόγος περί της αναστάσεως και της κρίσεως είναι πλούσιος στην Εκκλησία μας, ήδη από τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, όπως τον Προφήτη Ιεζεκιήλ. Η προφητεία του Ιεζεκιήλ περί αναστάσεως των νεκρών οστών στο πεδίο του θανάτου, θα πραγματοποιηθή κατά την Αναστάση των νεκρών, όμως επαληθεύεται και σε κάθε εποχή. Επαληθεύεται και στην εποχή μας, που μπορεί να χαρακτηρισθή κοιλάδα θανάτου, αφού οι άνθρωποι, παρά τα φυσικά χαρίσματά τους, δεν έχουν την Χάρη του Θεού. Και με την δύναμη και το κήρυγμα των συγχρόνων προφητών συμβαίνουν νεκραναστάσεις πνευματικές και αναγεννήσεις με την Χάρη του Χριστού, με τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Ένας αναστημένος άνθρωπος ήταν και ο άγιος Ιερομάρτυς Βλάσιος, που είχε βιώσει την πρώτη ανάσταση, δηλαδή την έλευση της Χάριτος του Θεού, γι’ αυτό και δεν φοβήθηκε τον θάνατο και αναμένει την μέλλουσα σωματική αναστάση, ευεργετώντας τον λαό με το παράδειγμα, τις πρεσβείες και τα θαύματά του.
Εκκλησιάσθηκαν πολλοί πιστοί, από το χωριό και από το Αγρίνιο, μεταξύ των οποίων και μέλη του Συλλόγου Σαρακατσάνων ενδεδυμένοι με την παραδοσιακή ενδυμασία τους. Έψαλε ο νεαρός Ιεροψάλτης Χρ. Τόλλιας.



























http://www.agrinionews.gr/labri-imera-gia-ton-agio-vlasio-agriniou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου