Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΤΑΛΑΠΕΡΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ!

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει! Ακολουθώντας τα βήματα  του πατέρα της  Δημήτρη αλλά και τον θείων της Φάνη και Γιώργου οποίοι ήταν αριστούχοι στα μαθηματικά ,η μικρή Αγγελική Νταλαπέρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ"που έγινε στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου.
Για να συμμετάσχει η Αγγελική στον διαγωνισμό "Αρχιμήδης" προηγήθηκαν άλλοι δύο διαγωνισμοί ο "Θαλής" και ο "Ευκλείδης" οι οποίοι είναι οι προηγούμενες διαβαθμίσεις δυσκολίας της μαθηματικής εταιρείας που τους διοργάνωσε.
 Η Αγγελική Νταλαπέρα κόρη του συντοπίτη μας από την Χούνη Δημήτρη Νταλαπέρα (ηλεκτρολόγος Μηχανικός) και της Ευαγγελίας Παδημητρίου (καθηγήτρια φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών),είναι μαθήτρια της Γ'τάξης του Γυμνασίου Κατριτσίου Πατρών.

Οι επιδόσεις της αγγίζουν το 20 σε όλα τα μαθήματα .Εύλογα λοιπόν  κατατάχθηκε στους 25 πρώτους του διαγωνισμού παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο, και με την διάκριση αυτή μπορεί  να συμμετάσχει  σε Βαλκανικούς  και Ευρωπαϊκούς αγώνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  στον διαγωνισμό "Αρχιμήδης"ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος και όπως μας είπε ο πατέρας της υπήρχαν ασκήσεις τις οποίες θα ήταν δύσκολο να λύσουν ακόμα και πτυχιούχοι μαθηματικοί!
Οι στόχοι της Αγγελικής είναι η Ηλεκτρολογία και ιδίως  η ρομποτική και ο αυτοματισμός στους οποίους έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς με μεγαλύτερη διάκριση την συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα της Ρομποτικής πριν δυο χρόνια  όπου  συμμετείχαν μαθητές από όλο τον κόσμο!
Ευχόμαστε ολόψυχα στην Αγγελική να κατακτήσει τους στόχους της και να γίνει ακόμα καλύτερη! Συγχαρητήρια θερμά στους γονείς της που την εμπνέουν και την καθοδηγούν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου