Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΑ!


Σαββατοκύριακο εθελοντισμού για τα Παρακαμπύλια! Σαργιάδα,Ποταμουλα και Πεντάκορφο,εκμεταλλευόμενοι το  Let’s Do It Greece,παρήγαγαν σπουδαίο έργο για τα χωριά τους!Η Σαργιάδα ξεκίνησε με τον καθαρισμό της παραδοσιακής βρύσης του χωριού η οποία έχει την δική της ιστορία!Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου κ.Αγγέλη: "Η βρύση αυτή κατασκευάστηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1950 με προσωπική εργασία.Το νερό πηγάζει λίγα μέτρα πιο πάνω,όπου ήταν αρχικά η βρύση,δίπλα από τον ιστορικό πλάτανο που φύτεψε άθελά της μια ομάδα Κλεφτών την εποχή της Τουρκοκρατίας.Είχαν σκοπό λέει να ψήσουν,δίπλα στην πηγή.

Ειδοποιημένοι όμως ότι έρχονται Τούρκοι έμπηξαν την Σούβλα και έφυγαν.Επόμενο ήταν δίπλα στο νερό να βλαστήσει."Οι εθελοντές από ότι φαίνεται έκανα θαυμάσια δουλειά,αφού η βρύση έγινε πραγματικά αγνώριστη!Οι εργασίες των εθελοντών όπως μας πληροφορεί ο σύλλογος Σαργιάδας θα συνεχιστούν και το επόμενο Σ/κ!!

Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου:
Η ΒΡΥΣΗ ΠΡΙΝ ΔΡΆΣΟΥΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΈς ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΓΙΑΔΑΣ
Η ΒΡΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος Σαργιάδας

Ομάδα Εργασίας: Αποστολόπουλος Κων/νος του Δημητρίου και Αγγέλης Σωτήριος του Κων/νου,Αποστολόπουλος Δημήτριος του Γρηγορίου,Κωστής Γεώργιος του Κων/νου,Κωστής Σταύρος του Αθανασίου,Στάϊκος Ευάγγελος του Ιωάννη και της Παρθενίας.
ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Περιμένουμε,το ερχόμενο Σάββατο 5-5-2018 που θα συνεχιστούν οι εργασίες η ομάδα να διευρυνθεί.Στη συνέχεια χρειαζόμαστε την συνδρομή του Δήμου για την διαμόρφωση του χώρου γύρω από τον Πλάτανο(με μηχάνημα) και την διευθέτηση των γύρω ρυακιών ώστε να νερά του χειμώνα να μην χαλάσουν αυτό που φτιάχνουμε.Γνωρίζουμε ότι υπάρχει θέληση εν μέρους της Κοινότητας και του Δήμου.Επομένως όλα θα γίνουν.


Στο Πεντάκορφο πάλι η καλλιτεχνική έμπνευση και Δημιουργία περίσσεψε!Ο πολιτιστικός σύλλογος του Χωριού "Άγιοι Ταξιάρχαι"με μια δυνατή ομάδα εθελοντών καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου και έκαναν παγκάκια μαι τραπέζια από παλέτες.Βλέποντάς τα διαπιστώσαμε ότι άνετα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν έπιπλα κήπου!










Στην Ποταμουλα οι εθεοντες του συλλόγου πραγματοποιησαν δενδροφυτευση οπως μας πληροφορεί το τοπικό μπλογκ potamoula news:
Hεκστρατεία Let’s Do It Greece είναι η ετήσια συνάντηση των εθελοντών όλης της χώρας σε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την προστασία του περιβάλλοντος και των μνημείων. Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς και πολίτες συνεργάζονται και πραγματοποιούν δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας. Και φέτος στην πρόσκληση της «Ακτίνας Εθελοντισμού» ανταποκρίθηκαν πολίτες σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου ενώ επιχειρηματίες προσέφεραν υλικά και υπηρεσίες.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμούλας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της «Ακτίνας Εθελοντισμού» και
μαζί με το Δ. Σ και νέους από το χωριό, πήγαν στο γήπεδο του ΚΕΡΑΥΝΟΎ και έκαναν εκεί την δέντρο φύτευση.
Ένα μπράβο στα παιδιά που δείχνουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για το χωριό,εμπράκτως !!! Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασαν στο Facebook του Συλλόγου και αναδημοσιεύουμ
ε:







Το Μπράβο είναι λίγο σε όλους τους εθελοντές.Ευχόμαστε του χρόνου να μαζευτούν ακόμα πιο πολλοί,για πιο όμορφα και σπουδαία πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου