Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ (16/8/2018) ΚΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ"!


Ο σύλλογος "φίλων της Ιστορικής μνήμης της Μάχης της Κορομηλιάς και του Θεάτρου" μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια  να διοργανώνει τουλάχιστον 3 εκδηλώσεις μέσα τον δεκαπενταύγουστο.
Φέτος όμως θα διοργανωθεί μια  και μόνο εκδήλωση:  "Το πανηγύρι της Κορομηλιάς," όπως εύστοχα προδίδει και ο τίτλος της Αφίσας  που θα γίνει στις 16/8/2018 και η  οποία θα λάβει χώρα στο προαύλιο του Γυμνασίου Αγίου Βλασίου,χάριν ενός μεγάλου στόχου:
Την δημιουργία ενός ιστορικού χώρου-Μουσείου, στο πρώην δημαρχιακό κτήριο της Δημοτικής ενότητας Παρακαμπυλίων.
Η πολυέξοδη αναπαράσταση της μάχης της Κορομηλιάς,η πρώτη και μεγάλη μάχη του αρχιστράτηγου της Ρούμελης Καραΐσκάκη που έγινε τον Γενάρη το 1823,παρότι αποτελεί την εμβληματική εκδήλωση όλης της περιοχής, δεν θα γίνει φέτος γι αυτόν ακριβώς το σκοπό:
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν μόνο για το ιστορικό Μουσείο,το οποίο θα αποτελέσει αναμφίβολα πόλο έλξης και θα κοσμεί ολόκληρη την περιοχή!
Ο Δήμαρχος Αγρινίου καθώς και η τοπική κοινότητα Αγίου Βλασίου στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια του συλλόγου της Κορομηλιάς,διαθέτοντας τον χώρο συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχιακού κτηρίου!
Η αρχή έγινε!Με την βοήθεια όλων μπορεί να συνδέσουμε  τον Ιστορικό χώρο της Κορομηλιάς με τον τόπο που ζούμε και γεννηθήκαμε! 

Στο πανηγύρι της Κορομηλιάς θα μας ψυχαγωγήσουν εξαιρετικοί καλλιτέχνες της περιοχής μας:
Η Δήμητρα Καψάλη με την εξαιρετική λαικοδημοτική φωνή της,Ο Σπύρος Κοκκώνης από τους πιο καλούς κλαρινίστες της περιοχής μας, και ο Σωτήρης ο Βελέντζας με την χαρακτηριστική βαθιά δημοτική φωνή του αναμένεται να απογειώσουν το κέφι!Μαζί τους ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Κώστας Χατζαρας,και ο Κώστας Πλακίδας στα πλήκτρα!!
Ο στόχος λοιπόν διπλός:
Ένα γλέντι που κατά πως φαίνεται δεν θα χει προηγούμενο,και ενίσχυση όχι του συλλόγου,,αλλά του ταμείου -μέσω της απλής σας παρουσίας στο γλέντι-που θα διατεθεί για την δημιουργία του Μουσείου!!
Σας περιμένουμε  όλους!

Για το Δ.Σ του συλλόγου της ¨Κορομηλιάς" 
 Πέτρος Σπυρέλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου