Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΧΟΥΝΗ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ


Μια ξεχωριστή δράση λαμβάνει χώρα τις επόμενες ημέρες στην Χούνη Παρακαμπυλίων. Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία της Ανέτας Κούρτη, ένα κάλεσμα συμφιλίωσης Ελλάδας Γερμανίας, μια μορφή ανάδειξης της τέχνης της γλυπτικής  σε συνδυασμό με την τοπική ιστορία και το φυσικό κάλος της περιοχής , πλαισιωμένο με ομιλίες και ιστορικές διαλέξεις επιστημόνων.

Ας δούμε το απόσπασμα...

''Συνοδέψτε μας στο σεμινάριο γλυπτικής πέτρας στην Ελλάδα - ένα με ιδιωτική πρωτοβουλία οργανωμένο επιχείρημα ειρήνης, συμφιλίωσης των δύο εθνών με το κοινό παρελθόν του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και κατανόησης των κοινών μνημών.

Από τις 6 - 13 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στην  Ελλάδα ένα ελληνο-γερμανικό σεμινάριο γλυπτικής πέτρας, με τίτλο 
“Γαλήνη & Ειρήνη”

Οι εργασίες των 16 Ελλήνων και Γερμανών επαγγελματιών και ερασιτεχνών γλυπτών θα συνοδευτούν εκείνες τις μέρες από την Γερμανίδα γλύπτη Ingrid Hornef από το Hofheim/Ts. με την βοήθεια της κα Αννέτα Κούρτη. 

Διαλέξεις, ομιλίες  (θέματα: βλέπε πιο κάτω) με ακόμη επιζώντες της σχεδόν ξεχασμένης ιστορίας των  xωριών Χούνη και Αγίου Βλασίου (Αγρινίου/Αιτωλοακαρνανίας) από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου (Π.Π.) και η μνημόνευση του γνωστού Θόδωρου, γλύπτης,  από τον Αγ. Βλάσιο Αγρινίου συνοδεύουν τους καλλιτέχνες γλύπτες αλλά και τους ενδιαφερόμενους.





https://sculpturing-in-chouni.jimdosite.com/?fbclid=IwAR3MzHf-5XmGNHIAr_cFxJbjgW3nNpnQQG6NNml5InHYzdQciau1dzS9Dc4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου