Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Ένα ιστορικό τάμα, μια μεγάλη εκδήλωση αύριο στον Άγιο Βλάση Αγρινίου!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μια δράση  με τεράστια συμβολική αξία ζήτησε από τον "σύλλογο φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του θεάτρου",ο βετεράνος ποδηλάτης της ΑΕΚ,Ανδρέας Γεωργόπουλος.
O Ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων (πρόσφατα έκανε τον γύρο της Πελοποννήσου μια διαδρομή 1000 χλμ) ζήτησε να εκπληρώσει το δικό του προσωπικό τάμα και να προσκυνήσει  με τον δικό του τρόπο, τον δικό του ήρωα,τον Γεώργιο Καραΐσκάκη, δηλώνοντάς μας τα παρακάτω: 

" Κάποια παιδιά είτε τώρα είτε της ηλικίας μου επιλέγουν ως ήρωες φανταστικά πρόσωπα.
Σε μένα από τα παιδικά μου χρόνια η μορφή του Καραΐσκάκη,ο αγώνας του για την ελευθερία,η ασυμβίβαστη προσωπικότητά του,ο τσαμπουκάς και η ανιδιοτέλεια του πάντα με γοήτευαν.
Διαβάζοντας γι' αυτόν έμαθα όλους τους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του και έβαλα σκοπό να τους  "περπατήσω" με το ποδήλατό μου,έναν προς ένα!
Ξεκινώντας από την  γενέτειρα του Καραΐσκάκη την Σκουληκαριά Άρτας ,φτάνουμε στην μάχη της Κορομηλιάς ή αλλιώς  του  Σοβολάκου!
Αυτή  η διαδρομή  θα είναι για μένα μόνο η αρχή! 
Σκοπός μου είναι να "περπατήσω" με το ποδήλατό μου, όλους τους μεγάλους σταθμούς της πορείας του,και αν με αξιώσει ο Θεός,στο τέλος να κάνω  στιγμή  την αντίστροφη πορεία της ζωής του:
Να ξεκινήσω δηλαδή από την Σαλαμίνα όπου είναι ο τάφος του και να φτάσω ξανά στην γενέτειρά του την Σκουληκαριά,περνώντας πάλι από το μέρος που τον εδραίωσε ως μεγάλο στρατηλάτη της επανάστασης,την Κορομηλιά Παρακαμπυλίων!" 

Ο συμβολισμός αυτής της αθλητικής δραστηριότητας του παλαίμαχου αθλητή είναι μεγάλος.
Δυο ιστορικοί τόποι συνδέονται ,η ιστορική μνήμη ξυπνά,δυο ιστορικές περιοχές και τρεις τουλάχιστον πολιτιστικοί φορείς ενώνονται! 
Η αδελφότητα Σκουληκαριτών Άρτας και οι σύλλογοι "Φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του θεάτρου καθώς και των  Αγιοβλασιτών με την συμμετοχή και των άλλων Παρακαμπύλιων συλλόγων γεννούν  μια σπουδαία εκδήλωση!

Η -άτυπη-έναρξη της  θα γίνει από το ιστορικό μέρος της Κορομηλιάς στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου 20/7/2019.
Στις 12:15 θα γίνει η εκκίνηση από την πλατεία Αγίου Βλασίου, όπου θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της αδελφότητας Σκουληκαριτων Άρτας Δημήτρης Κραμπής,πρόεδροι τοπικών συλλόγων,τοπικοί φορείς καθώς και εκπρόσωπος του Α.Τ Αγίου Βλασίου.
Αφού γίνουν οι απαραίτητες προσφωνήσεις και χαιρετισμοί,θα δοθεί η εκκίνηση.

Τον αθλητή θα συνοδεύουν μέλη των συλλόγων ,περιπολικά της τροχαίας Αγίου Βλασίου, Αγρινίου και Εμπεσσού και εθελοντές από τα μέλη των μηχανόβιων της v-storm μέχρι τα όρια του νομού Άρτας.
Σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο θα είναι το ΕΚΑΒ  Αγρινίου και Χαλκιοπούλων,ενώ από τα όρια του νομού Άρτας θα συνεχίσουν το έργο οι ανάλογοι φορείς με πρωτοβουλία του Δήμου"Γεωργίου Καραΐσκάκη".
η Εκδήλωση εντάσσεται στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις "Καραΐσκάκη 2019" τόσο του συλλόγου της Κορομηλιάς όσο και της αδελφότητας Σκουληκαριτών Άρτας

Η Διαδρομή:

Άγιος Βλάσης
Αγρίνιο
Μετά τον Μαρινόπουλο ακολουθείται η έξοδος αριστερά προς Εθνική οδό
Λίμνη Καστρακίου
Χαλκιόπουλοι
Πατιόπουλο
Χρυσοπηγή
Χελώνα
Σκουληκαριά.

Στην Σκουληκαριά θα γίνει υποδοχή του αθλητή με τις ανάλογες τιμές ,καταθέσεις Στεφάνων και φιλοξενία από τους Σκουληκαριώτες!

Ο Σύλλογος "φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του Θεάτρου" ευχαριστεί θερμά την Α.Τ Αγίου Βλασίου,την τροχαία Αγρινίου και Εμπεσσού  το ΕΚΑΒ Αγρινίου, Χαλκιοπούλων,για την πολύτιμη βοήθεια τους!
Κυρίως όμως ευχαριστεί την αδελφότητα Σκουληκαριτών Άρτας -και ιδίως τον πρόεδρό της κ.Κραμπή Δημήτρη- όπως τον "Δήμο Γεωργίου Καραΐσκάκη" για την την πολύ καλή συνεργασία τους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου