Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΧΟΥΝΗ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ

Χούνη Παρακαμπυλίων.
Ένα χωριό με πλούσια ιστορία κατά την περίοδο του παγκοσμίου πολέμου . Εκεί επέλεξε ο Μουσολίνι να εγκαταστήσει το στράτευμα του ώστε να ελέγχει  την περιοχή ... Οι 13 βρύσες μαρτυρούν ξεθωριασμένα σκηνικά καθώς οι ντόπιες αναμνήσεις θα αρχίσουν να στερεύουν στο πέρασμα του χρόνου.
Κάποιοι όμως ευτυχώς επιμένουν, μεμονωμένα έστω, να χτίζουν γέφυρες με το παρελθόν και να οραματίζονται  ένα μέλλον συμφιλίωσης των λαών , ένα ειρηνικό τοπίο όπου θα κυριαρχούν το στοιχείο άνθρωπος και οι εκ φύσεων δυνατότητες του. Έκεί πόνταρε η χουνιότισα Αννέτα Κούρτη... σε ένα δυνατό εγχείρημα , ανάμεσα στους δυο λαούς, Ελλάδα και Γερμανία, το οποίο μέσο της τέχνης και συγκεκριμένα της γλυπτικής προάγει την συμφιλίωση, την ειρήνη και την γαλήνη, με τίτλο που δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το... '' Χτίζοντας γέφυρες''.

Οχτώ γερμανοί γλύπτες και εφτά Έλληνες , βρέθηκαν ξαφνικά την Κυριακή,   κάτω απο μια κρεβατίνα εντός του χωριού και άρχισαν να σφυριλατούν , υπο συνθήκες καύσωνα,  τιςπροαναφερθήσες αξίες, πλαισιωμένες με υπομονή , μεράκι, συνεργασία, γλυπτά τα οποία μετά το πέρας του σεμιναρίου θα κοσμούν την πλατεία του χωριού .


...





















το σεεμινάριο και οι διαλέξεις θα συνεχιστούν μέχρι την Πρασκευή, κάθε μέρα , κάθε ώρα... Στο τέλος κάθε ημέρας διακεκριμένοι καθηγητές από Ελλάδα και Γερμανία τεκμηριώνουν  τα τοπικά ιστορικά γεγονότα με σπάνια αρχεία που εχουν στην κατοχή τους δίνοντας εκτός από καλλιτεχνική υπόσταση , μια επιστημονική ματιά στο όλο εγχείρημα. Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται σε Χούνη και Άγιο Βλάση , σύμφωνα με το πρόγραμμα...


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΜΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ










Η προσπάθεια ειναι μια ιδιωτική πρωτοβουλια της Αννέτας Κούρτη που ζει στην Γερμανία
Συνεργάτες της  ο Λίνος Υφαντής  , ο πρόεδρος της τοπ. Κοινότητας Χούνης Βασίλης Στάθης, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Χούνης Στέλλα Πρωτογέρου και με αρωγο τον Δήμο Αγρινίου. .

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές  και καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου