Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΤΟΚΑΣ. ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΥΛΟΥΘΙΑ.


Απεβίωσε χτες την Μ.Τρίτη 11 Απριλίου  2017 σε ηλικία 87 ετών ο  πανεπιστημιακός καθηγητής των μαθηματικών Λάμπρος Ντόκας. Υπήρξε πολύ αγαπητός στο χωριό του τον Άγιο Βλάση Αγρινίου   όπου ερχόταν ανελλιπώς τους θερινούς κυρίως μήνες και ιδίως μετά την σύνταξή του διέμενε πολύ καιρό. Η απώλεια του θα είναι ιδιαίτερα αισθητή για όλους τους συγχωριανούς του. Υπήρξε άνθρωπος απλός και προσηνής, ακόμα και στα μικρά παιδιά, φιλόξενος και γενναιόδωρος. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο στον κεντρικό Ναό του Αγίου Βλασίου στις 12 το μεσημέρι.

Λίγα ακόμα για τον Λάμπρο Ντόκα:

Ο Λάμπρος Ντόκας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1930, με καταγωγή από τον Άγιο Βλάσιο Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν ο πρωτότοκος γιος της πολυμελούς οικογένειας του Ιωάννη Ντόκα και της δασκάλας Αντιγόνης Οικονομίδη. Σπούδασε στη Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1956 έφυγε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.. Εκεί διετέλεσε βοηθός του μεγάλου Μαθηματικού ΚΡΑΣΝΕΡ (Krasner) στο Πανεπιστήμιο του Κλερμόν - Φερράν και επιμελητής του ίδιου στη Σορβόννη της Γαλλίας. Το 1967 εκλέχτηκε υφηγητής στο Πολυτεχνείο και το 1968 καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών μέχρι το 1997. Παντρεύτηκε την Ελένη Κασίμη και απόκτησε δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Αντιγόνη.
Το parakampylia news εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια στην γυναίκα του ,στα παιδιά του και τα εγγόνια του καθώς και σε όλους τους συγγενείς του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου