Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ:ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ..

Μία πραγματικά πρωτότυπη ιδέα και πρωτόγνωρη για την περιοχή μας συνέλαβαν από κοινού η δασκάλα του δημοτικού σχολείου Κυπαρίσσου και ο πολιτιστικός σύλλογος Κυπαρίσσου:Να ζωγραφίσουν τους τοίχους του σχολείου τους.
Η διαδικασία δεν έγινε με τον συνηθισμένο τρόπο, δεν έγινε δηλαδή από κάποιο συνεργείο εξειδικευμένο γι αυτή τη δουλειά απλά να δώσει ένα χαρούμενο χρώμα  στο  σχολικό περιβάλλον,αλλά επιτεύχθηκε μέσα από την διαδικασία της μάθησης.
Δόθηκε δηλαδή την δυνατότητα σε όλους τους μικρούς μαθητές ,να συνειδητοποιήσουν ότι το σχολείο τους ανήκει,ότι είναι το δικό τους σπίτι, άρα πιο προσιτό και πιο φιλικό, και όχι ένας τόπος αναγκαστικής και βαρετής διδασκαλίας!
Η δράση κατέγραψε για τα καλά, στον παιδικό τους νου ότι θα πρέπει να το προσέχουν και να το φροντίζουν.
Πέρα από το ότι ένοιωσαν όλα την χαρά και τη περηφάνια  της δημιουργίας (όλοι θα πούνε κάποια στιγμή ήμουνα και γω εκεί όταν έγινε αυτό) έμαθαν πως να χρησιμοποιούν τις μπογιές και τα πινέλα,ξύπνησε μέσα τους η καλλιτεχνική τους φλέβα η έννοια της προσφοράς και του αγνού εθελοντισμού..
Τα εύσημα ανήκουν, πέραν από τον τοπικό σύλλογο και  την πρόεδρο Σωτηροπούλου Χριστίνα  ή  οποία οπως φαίνεται θα ζωγραφίσει όλο  χωριό, στα πιτσιρίκια του χωριού  και στην παιδαγωγό του δημοτικού σχολείου Ειρήνη Σκανδάλου, με καταγωγή από τον Άγιο Βλάση η οποία παρότι  δεν θα είναι μόνιμα εκεί , κάλεσε όλους τους γονείς και μαθητές σ αυτή την δραστηριότητα και συμμετείχε ενεργά και η ίδια στην όλη διαδικασία!
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτή την δράση!
Το "Όλοι μαζί μπορούμε"τελικά δεν είναι ένα πολιτικό σύνθημα, αλλά μια πραγματικότητα όταν υπάρχει , έμπνευση,θέληση δυναμισμός και αγνός εθελοντισμός, όπως είναι αυτός που εδραιώνει σιγά σιγά ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Κυπαρίσσου! 

Nα πως προλογίζει την δράση του  ο σύλλογος στην σχετική ομάδα που διατηρεί στο f/b

"Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες ανακαλύπτει κανείς τη χαρά της δημιουργικότητας και την συναισθηματική επίδραση του χρώματος και της ζωγραφικής στην ψυχική υπόσταση του κάθε παιδιού.... Αλλά και του κάθε ενήλικα...
Το Σάββατο 13 Μαΐου αφήσαμε λίγο το άγχος και τις δουλειές και με την παρότρυνση της δασκάλας Ειρήνης Σκανδάλου και την καθοδήγηση της προέδρου του συλλόγου Χριστίνας Σωτηροπουλου ομορφύναμε με ζωγραφιές τον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Κυπαρίσσου.
Ένα είναι σίγουρο.... Το χωριό αυτό θα βγάλει πολλούς καλλιτέχνες!!"




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου