Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ Δ.Ε ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ



 η εικόνα προφίλ του Φίλιππος Φαρμάκης
Γράφει ο Φίλιππας Φαρμάκης

Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στους λογαριασμούς του νερού ύδρευσης στους πρώην Δήμους Παρακαμπυλίων και Παναιτωλικού και με την νέα οικονομική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΑ που απο τώρα και μετά θα εφαρμόζει στους πρώην αναφερόμενους Δήμους, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής που κατά τη γνώμη μου η αρμόδια υπηρεσία πρέπει να λάβει υπόψιν της.
α) Οι ανωτέρω Δημοτικές ενότητες υδρεύονται με φυσική ροή, άρα και το κόστος είναι λιγότερο γιατί δεν απαιτούνται έξοδα αντλιοστασίων και προώθησης σε υψόμετρα.
β)Το υπάρχων δίκτυο λόγω του εδαφικού ανάγλυφου και της αραιοκατοίκησης της περιοχής πολλοί κάτοικοι και για μεγάλες αποστάσεις το τοποθέτησαν και το επιβαρύνθηκαν μόνοι τους.
γ)Πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι λόγω του υψομέτρου 700 έως 1000 μ τους χειμερινούς μήνες με τον παγετό γίνονται ζημιές στο δίκτυο και στις υδραυλικές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να επιβαρύνονται με κυβικά που δεν καταναλώνουν.
δ)Στους λογαριασμούς δεν πρέπει να προσθέτονται έξοδα αποχέτευσης και βιολογικού γιατί είναι παντελώς ανύπαρκτα.
ε)Οι κάτοικοι των δυσπρόσιτων αυτόν περιοχών αυτό το νερό είχαν σαν προίκα τους και πόλο έλξης λιγοστών επισκεπτών! Αν είναι τώρα να το πούνε <νεράκι> λόγω αύξησης κόστους αυτό θα είναι ακόμα ένας λόγος ερήμωσης της περιοχής! Ας λάβει υπόψιν του το Δ/Σ Αγρινίου και η ΔΕΥΑΑ οτι οι κατοικοι των Παρακαμπυλίων και Παναιτωλικού δεν απολαμβάνουν τα ίδια αγαθά όπως οι άλλοι πχ θέατρο, παιδικές χαρές, κολυμβητήρια, γήπεδα, γιατρούς και ασθενοφόρα, παιδικούς σταθμούς, σχολεία και πολλά ακόμα και ας μην τους κάνουν ακόμα τη ζωή πιο δύσκολη σε ένα αγαθό που η φύση τους χάρισε και αυτοί χρόνια τη συντροφεύουν!!!

Σχετικά Δημοσιεύματα

 Από Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ:
«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί νερού στις Δ.Ε. Παναιτωλικού και Παρακαμπυλίων
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ • 25 Ιούλ 2017 13:50:33

Σε επανέκδοση λογαριασμών θα προχωρήσει η ΔΕΥΑ Αγρινίου αναγνωρίζοντας το λάθος της
Αναστάτωση προκλήθηκε στους λιγοστούς -κυρίως ηλικιωμένους- κατοίκους των χωριών των πρώην δήμων Παναιτωλικού και Παρακαμπυλίων, καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη έλαβαν λογαριασμούς από τη ΔΕΥΑ Αγρινίου οι οποίοι φτάνουν μέχρι και τα 1.500 ευρώ! Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών «πνίγηκαν» μόλις αντίκρισαν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς τους.

Ο καταγγέλλων Επαμεινώνδας Μπαλάσκας
Οι καταγγέλλοντες, μεταξύ αυτών αυτών ο Επαμεινώνδας Μπαλάσκας που μίλησε στην «Σ», έκπληκτος ανέφερε πως: «δεν ξέρουμε και δεν καταλαβαίνουμε πως μας ήρθαν τόσο υψηλοί λογαριασμοί. Κάθε χρόνο τον χειμώνα αφήνουμε τις βρύσες των σπιτιών μας ανοιχτές συνέχεια λόγω του πάγου και δεν πληρώνουμε πάνω από 50 ευρώ. Εκτός αυτού, στα χωριά μας υπάρχουν πάρα πολλά κλειστά σπίτια, τα οποίοι πληρώνουν λιγοστά χρήματα καθώς οι ιδιοκτήτες τους μένουν σ’ αυτά και κάνουν χρήση του νερού, μόνο για λίγες ημέρες το χρόνο και κυρίως το καλοκαίρι. Όμως, ακόμη και σ’ αυτά τα σπίτια ήρθαν οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑ φουσκωμένοι. Δε γίνεται ιδιαίτερη χρήση νερού το χειμώνα, καθώς έχουμε φυσική ροή νερού που τρέχει παντού, ακόμη και προς τις δεξαμενές, οι οποίες μάλιστα ξεχειλίζουν. Μάλιστα, όταν πολλοί από εμάς απευθυνθήκαμε στη ΔΕΥΑ Αγρινίου για να μας πει τι έγινε και πως προέκυψαν οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί, μας είπαν πως δεν ξέρουν και πως θα μας ενημερώσουν. Σε εμένα ήρθε ο ετήσιος λογαριασμός 338 ευρώ, ενώ σε άλλους 1.500 ευρώ, χωρίς να υπάρχει τέτοια κατανάλωση. Το δελτίο είσπραξης και ο λογαριασμός ύδρευσης – αποχέτευσης που έλαβα και πλήρωσα για το διάστημα από 01/01/2015 έως και 31/12/15 ήταν 41,38».

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος
Την ίδια στιγμή ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος επαληθεύοντας το θέμα τόνισε: «όπως όλοι γνωρίζουν, βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο με την ενσωμάτωση των 9 πρώην δημοτικών ενοτήτων στη ΔΕΥΑ. Υπήρξε ένα μηχανογραφικό ζήτημα με λογαριασμούς που εκδόθηκαν σε κάποιους οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Παρακαμπυλίων και Παναιτωλικού λόγω της παλαιότητας των ενδείξεων που μεταφέρθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου στη ΔΕΥΑ και εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που υπάρχει στην κοστολόγηση του νερού στους οικισμούς αυτούς. Η ΔΕΥΑ με το που έλαβε γνώση του θέματος και έχοντας ως μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των δημοτών επιλήφθηκε άμεσα. Ήρθε σε συνεννόηση με τους προέδρους και μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιλύσει όποιο ζήτημα προέκυψε, ενώ όσοι έχουν πληρώσει θα υπάρξει συμψηφισμός. Αναμένεται επανέκδοση λογαριασμών».
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»


Το parakampylia news στην στήλη "Απόψεις-Γνώμες" φιλοξενεί απόψεις δημοτών της Παρακαμπύλιας Ενότητας,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνεί κατ' ανάγκην με τις θέσεις αυτών που τις υπογράφουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου