Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥ

Φωτογραφία του Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κυπαρίσσου.

Σε έκτακτες εκλογές προχώρησε ο σύλλογος Κυπαρίσσου στις 1/10/2017 έπειτα από αποχώρηση δύο μελών του από το Δ.Σ τα οποία επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους. Στο έκτακτο Δ.Σ που ακολούθησε κυριάρχησαν οι εντάσεις και  οι διαφωνίες.

Έτσι ο σύλλογος την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε σε γενική συνέλευση των μελών όπου έδωσαν βροντερό παρών όλα τα μέλη του συλλόγου και αποφάσισαν ομόφωνα την διενέργεια εκλογών.
Η περίοδος εσωστρέφειας, (που αντιμετωπίζουν σε κάποια χρονική περίοδο όλοι σχεδόν οι σύλλογοι),πέρασε ανεπιστρεπτί όπως φαίνεται για τον δυναμικό Παρακαμπύλιο σύλλογο, κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από την τοποθέτηση της προέδρου λίγες μέρες πριν τις εκλογές για το νέο Διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Κυπαρίσσου:

"Τέσσερα χρόνια τώρα ο σύλλογος μας ,ο πολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Κυπαρίσσου λειτουργεί και δρα καθοδηγουμενος κάτω από τις θεμελιώδεις αξίες του εθελοντισμού και της ομαδικότητας.
Με τον παρορμητισμό και τον ενθουσιασμό της ηλικίας μας θέλαμε να μετουσιώσουμε αυτά τα αγνά συναισθήματα, όπως η αγάπη για το χωριό, σε δράση σε πράξεις που θα κάναν την μικρή κοινωνία της Κυπαρίσσου καλύτερη πρώτα από όλα για μας τους ίδιους, αλλά κυρίως για τα νέα παιδιά που έρχονται πίσω μας και πρέπει να λάβουν ενεργή δράση για την διατήρηση και διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την μεταξύ μας διασύνδεση και σύσφιξη των σχέσεων μας ...
Φυσικά σκοπός του συλλόγου δεν ήταν μόνο αυτός. Οι ιδέες των συγχωριανών μας ήταν τόσες πολλές που οι δικές μας περίσσευαν.. Την επόμενη κιόλας των εκλογών τού 2013 είδαμε δίπλα μας χαμογελαστά πρόσωπα να δίνουν το δικό τους στίγμα στο σύλλογο και να προσθέτουν στα εφτά μέλη του νεοεκλεγέντος Δ.Σ την δυναμική τους..
Αυτή η δυναμική μας απογείωσε και εκεί που ήμασταν 7 γίναμε όλο το χωριό..
Γιατί και οι κατσούφηδες και οι γκρινιάρηδες ακόμα και οι διαφωνούντες ήταν κι αυτοί μαζί μας. Αυτοί μας προβλημάτισαν με την στάση τους μας έκαναν πιο ώριμους στην σκέψη και πιο πρακτικούς.
Όλοι μαζί φτάσαμε να κάνουμε αρκετά πράγματα για το χωριό, όπως το χορευτικό τμήμα, το γραφείο τού συλλόγου, παιδικές εκδηλώσεις, ομάδες δράσεις, εκδρομές, ημερολόγια, κούλουμα, θαλασσινά μπάνια κλπ και φυσικά δεν θα παραλείψω την φετινή πετυχημένη παραδοσιακή εκδήλωση στις 19/8. 
Και πριν καλά καλά αποφασίσουμε κάτι από αυτά τυπικά στα πρακτικά μας, την επόμενη κιόλας μέρα βρίσκαμε δίπλα μας αυτόκλητους εθελοντές να τα πραγματοποιούν, γιατί Σύλλογος δεν είναι ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ., σύλλογος είμαστε όλοι μαζί, και όλοι μαζί θα κινήσουν τα νήματα..
 Είναι η απλή θεωρία ότι μέσα από την συνολική προσπάθεια θα επέλθει και η ατομική ευχαρίστηση !
Πάμε πάλι λοιπόν να βάλουμε την μηχανή ξανά μπροστά γιατί αφήσαμε πολλά πράγματα στην μέση όπως η παραδοσιακή βρύση και η διαμόρφωση του χώρου στην είσοδο του χωριού (στη θέση Τσιτσιβέικα), τα νέα τμήματα χορού και καλλιτεχνικών και πολλά άλλα που η Κυπάρισσος περιμένει και επιμένει​ να γίνουν!"

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 39 ΨΗΦΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 27 ΨΗΦΟΙ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 22 ΨΗΦΟΙ
ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 20 ΨΗΦΟΙ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛ. 20 ΨΗΦΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘ. 19 ΨΗΦΟΙ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΝ./ΝΟΥ 13 ΨΗΦΟΙ
ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 9 ΨΗΦΟΙ
ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ 5 ΨΗΦΟΙ


Οι εκλογές ανέδειξαν πρόεδρο ξανά την Χριστίνα Σωτηροπούλου  με το Δ.Σ να διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΣ ΤΑΜΙΑΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

Αναπληρωματικά μέλη:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ.
ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

Ευχόμαστε  στο νέο Δ.Σ καλή δύναμη ώστε να πραγματοποιήσει τα οράματά και τους στόχους του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου