Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Η ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΙΣΩΣ ΑΜΦΙΕΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ!

Χωρίς να έχουμε σφαιρική άποψη για όλες τις μεταμφιέσεις που έγιναν στα Παρακαμπύλια, τούτη δω που 'γινε στην Κυπάρισσο Αγρινίου την θεωρούμε άκρως επιτυχημένη.
Στο παιδικό πάρτι που οργάνωσε ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Κυπαρίσσου στο Δημοτικό σχολείο του χωριού,ξαφνικά, κι ενώ τα παιδιά διασκέδαζαν, "έσκασαν μύτη" ένας γέρος και μια γριά.
Ο Γέρος και η γριά είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα της Ελληνικής επαρχίας στην περίοδο των αποκριάτικων εκδηλώσεων διαχρονικά.
Τούτοι εδώ όμως ήταν διαφορετικοί!Μπήκαν στον χώρος της εκδήλωσης τρεκλίζοντας,και κρατώντας στο χέρι τους όχι συνηθισμένα ποτά αλλά ακριβά μπουκάλια ουίσκι. Ο γέρος ένα δωδεκάρι σπέσιαλ φορώντας ακριβό κουστούμι αλλά  και η γριά δεν πήγαινε πίσω! Λίγο αριστοκράτισσα λίγο λίγο ανήμπορη αφού κρατούσε ένα μπαστούνι παραπάνω από το μπόι της,τα ,τζουζε με τον γέρο της, πίνοντας όχι ότι κι ότι,αλλά ποτά πολυτελείας..Οι μοντέρνοι γέροι,βγαλμένοι και οι δυο από την προ κρίσης εποχή,έδωσαν το δικό τους σύνθημα:Η φτώχεια θέλει καλοπέραση!!
Να πούμε ότι πέραν των αμφιέσων, του χορού,καθώς και τον πλούσιο μπουφέ που απόλαυσαν τα παιδάκια της Κυπαρίσσου,έμαθαν από τα μέλη του τοπικού συλλόγου πως να κατασκευαζουν τον αετό,με δικά τους μέσα,μια τέχνη δύσκολη που ήταν καθημερινότητα τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά τώρα τείνει να ξεχαστεί!
Η  σχετική ανάρτηση από τον σύλλογο Κυπαρίσσου  στο f/b:
"Κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού:
Η κατασκευή του παραδοσιακού χαρταετού απαιτεί αρκετό μεράκι χρόνο και υπομονή ... Πρώτα να γίνει ο σκελετός με καλό μέτρημα για να βγει ισομετρικό, μετά πατρονάρισμα, κόψιμο, κόλλημα, ζύγια και ουρά!!! Ωστόσο τα παιδιά , υπό τους ήχους της ποπ μουσικής, έτσι για να ξεφύγουμε λίγο από τα καθιερωμένα, είχαν αστείρευτη θέληση υπομονή και επιμονή μέχρι να τελειώσουν. Κατασκευάσαμε αρκετούς μεγάλους χαρταετούς αλλά και σε μινιόν έκδοση για διακοσμητική χρήση....Φυσικά στη συνέχεια τους πετάξαμε γιατί δεν μπορούσαμε να περιμένουμε μέχρι αύριο...."

Και του χρόνου!
Φωτογραφία του Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κυπαρίσσου.
Φωτογραφία του Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κυπαρίσσου.
Φωτογραφία του Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κυπαρίσσου.
Φωτογραφία του Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κυπαρίσσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου