Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΕΡΓΟ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥ!


Όλο και πιο μεγάλους στόχους βάζει η νεανική ομάδα του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Κυπαρίσσου Αγρινίου..

Αυτή την φορά ο στόχος είναι μεγαλεπήβολος! 
Η δραστήρια ομάδα ξεκίνησε ήδη να χτίζει εκ βάθρων την παραδοσιακή βρύση που υπήρχε παλιά στην είσοδο του χωριού στον δρόμο δηλαδή, όπως έρχεται ο δρόμος από την Ποταμούλα!
Βλέποντας τα σχέδια ανακαλύπτουμε ότι δεν είναι μια απλή βρύση!
Το σχέδιο μας δείχνει ότι δίπλα της θα υπάρχει ένα πλακόστρωτο πλάτωμα 80 περίπου τετραγωνικών ενώ στην απέναντι πλευρά της που την χωρίζει μια μικρή ρεματιά θα χτιστεί ένα μικρο θεατράκι! 
Η γέφυρα που θα ενώνει τα δυο μέρη θα γίνει ή με παραδοσιακή πέτρα ή ξύλινο . 
Όπως και να έχει, το κυριότερο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι πέτρα!
Οι εργασίες  έχει ήδη ξεκινήσει και συμμετάσχει όπως γίνεται πάντα τα τελευταία χρόνια στην Κυπάρισσο σχεδόν όλο το χωριό με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας!
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι  το έργο είναι υπερβατικό  όχι μόνο για τον τοπικό σύλλογο αλλά για κάθε μικρό σύλλογο.
Κάτι ανάλογο δεν έχουμε δει ούτε από κοινοτικές πρωτοβουλίες και τούτο γιατί το κόστος θα καλυφθεί από το ταμείο του συλλόγου και με χορηγίες, ενώ κάποια υλικά χορήγησε και ο δήμος Αγρινίου.
Είναι ίσως πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιο πνεύμα εθελοντισμού στην περιοχή μας και ένα τόσο μεγάλο έργο να πραγματοποιείται από έναν μικρο σύλλογο.
Βέβαια να πούμε ότι στο όλο εγχείρημα υπάρχει και η αμέριστη συμπαράσταση της κοινότητας του χωριού!
Ο σύλλογος κάνει κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του έργου! Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία παίρνουμε όλοι ένα καλό μάθημα:


Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα χωρίς να περιμένουμε ούτε ευρωπαϊκά προγράμματα ούτε, επιχορηγήσεις ,ούτε δημοτικά κονδύλια!Άμα θέλουμε όλοι μπορούμε να κάνουμε και τους πιο τρελούς στόχους πραγματικότητα.

Τ ο parakampylia news εύχεται καλή επιτυχία στο Σύλλογο Κυπαρίσσου....

Αναδημοσίευση από το τοπικό μπλογκ:

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ "ΒΡΥΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΞΩΡΑϊΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥ



ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΣΙΤΣΙΒΕΪΚΑ



Από την ίδρυση του συλλόγου το 2014 έχουμε θέσει στους στόχους μας δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, τον εξωραϊσμό και την ανάδειξη των χωριών Κυπαρίσσου -Κελάκια. Τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε αποφασίσει ομόφωνα, και σε συνεννόηση πάντα με τους συγχωριανούς μας την κατασκευή-αναβίωση της παλιά βρύσης στην θέση Τσιτσιβεικα, στην Κυπάρισσο. Πρόκειται για ένα έργο που θα αναδείξει την περιοχή μας και θα αποτελέσει ‘’κόσμημα’’ στην είσοδο του χωριού μας, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Εκτός από αυτό αποτελεί και ένα έργο υψηλής συναισθηματικής αξίας, αφού η προ υπάρχουσα βρύση, η οποία καταστράφηκε στις αρχές του 1980 ήταν ζωτικής και ιστορικής σημασίας για το χωριό.


Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους κατοικους, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και τον Δήμο Αγρινίου προχώρησε στον σχεδιασμό του έργου υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα μηχανικού κ. Ευστάθιου Τσούκαλου (σχέδιο 1, το οποίο τροποποιήθηκε ελαφρώς με την διάνοιξη που υπέστη ο χώρος κατά την διαμόρφωσή του.






ΣΧΕΔΙΟ1






ΣΧΕΔΙΟ 2


Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:


Διαμόρφωση του χώρου


· Κατασκευή τριών τοιχίων 17 μ μήκος το καθένα και ύψους 1 μ


· Κατασκευή πέτρινης βρύσης


· Κατασκευή πέτρινου γεφυριού


· Κατασκευή μικρού αμφιθεάτρου


· Πλακόστρωση του χώρου


· Φύτευση δέντρων και καλλωπιστικών φυτών


Ο σύλλογος προχώρησε ήδη με δικά του έξοδα στην κατασκευή των δύο εκ των τριών τοιχίων και την αγορά παραδοσιακής, ντόπιας πέτρας, ενώ ο δήμος Αγρινίου μας παραχώρησε αρκετά απο τα υλικά που θα χρειαστούν.

Τα μέλη του συλλόγου καλούμε όλους όσους έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την Κυπάρισσο, για να στηρίξουμε όλοι μαζί, οικονομικά και υλικά με δωρεές και χρηματοδοτήσεις ,το έργο της κατασκευής της βρύσης αναδεικνύοντας και πλαισιώνοντας αισθητικά και τεχνικά το χωριό μας, πάντα με σεβασμό στους κατοίκους , στην τοπική μας παράδοση και στην φύση.








Πληροφορίες στο τηλ 6984758582


Αρ. λογαριασμού τραπέζης συλλόγου: 303/296219-54




με εκτίμηση...

Το Δ.Σ. του Συλλόγου



Σωτηροπούλου Χριστίνα

Αναγνωστόπουλος Χρυσόστομος

Στυλιαράς Κων/νος

Σπυρόπουλος Μιχάλης

Ευθυμίου Γεώργιος



Αναρτήθηκε από Σύλλογος Κυπαρίσσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου