Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ "ΡΑΓΕΣ" ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ 'ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ"!


Tα μεγαλεπήβολα σχέδια μοιάζουν μεγάλα  και  δείχνουν δύσκολα να επιτευχθούν έως ακατόρθωτα..
Όταν όμως προσεγγίζονται με  σύνεση ομαδικότητα,προγραμματισμό και κυρίως πίστη,όταν αρχίζουν  να παίρνουν σάρκα και οστά,τότε φαίνεται ικανό να πραγματοποιηθουν!
Από καταβολής του συλλόγου "φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του Θεάτρου" η δημιουργία ενός Ιστορικού μουσείου "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν πάντα ένας κρυφός και μεγαλεπήβολος στόχος..
Προηγήθηκαν όμως έπειτα από τις υποδείξεις ειδικών -όπως  η συντοπίτισσα μας  κ. Βάσω Κιουζελη- δύο άλλες ενέργειες πολύ σημαντικές, οι οποίες στόχευαν στην ανάδειξη της μάχης και της ιστορικότητας της περιοχής μας.
Η πρώτη ήταν το ιστορικό συνέδριο το όποιο έγινε με την καθοριστική βοήθεια της Χρυσούλας Σπυρέλη και έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο Αγίου Βλασίου το 2015 και η δημοσίευση των πρακτικών, η ανάδειξη των ιστορικών ευρημάτων της περιοχής ,όπως η σπηλιά και τα ταμπούρια του Καραΐσκάκη,η βελτίωση του δρόμου προς την Κορομηλιά,με τσιμεντόστρωση 100 περίπου μέτρων στα δύσκολα σημεία,και η οποία επετεύχθη με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των Παρακαμπυλιων συλλόγων και του Δήμου Αγρινίου,αλλά και την ενεργή συμπαράσταση οικονομικών παραγόντων του τόπου μας όπως ο μόνιμος χορηγός και επίτιμο μέλος του συλλόγου Γιάννης Μπουρλής και ο Αντώνης Κούρος ..Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!
Απομένουν δυο ακόμα σημαντικές ενέργειες:
Η κατάθεση του φακέλου προς την αρχαιολογική υπηρεσία του Μεσολογγίου ώστε να αναδειχτεί ιστορικός χώρος η Κορομηλιά,και η δημιουργία ιστορικού μουσείου στο πρώην δημαρχείο των Παρακμπυλίων ..
Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση έγινε  συνάντηση όλων των μελών του συλλόγου το Σάββατο 13/10/2018 σε  ταβέρνα της Αθήνας με τον Αγιοβλασίτη  κ.Νίκο Κατσίκα ο οποίος χει στο ενεργητικό του 100 περίπου κατασκευές μουσείων ανά την Ελλάδα και ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά να βοηθήσει  τον σύλλογό μας στην κατάκτηση αυτού του μεγάλου στόχου..
Ο κ. Κατσίκας ανιψιός του γλύπτη Θόδωρου βρέθηκε στον Άγιο Βλάση το καλοκαίρι για το σαρανταήμερο μνημόσυνο του παγκοσμίου φήμης εικαστικού,και αφού ενημερώθηκε για το εγχείρημα.είδε το χώρο και συνέταξε τον πρώτο σχεδιασμό του χώρου..
Στην συνάντηση με τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου μας ανέλυσε συμποτικά σε ποιους άξονες θα κινηθεί η κατασκευή του μουσείου,ειπώθηκαν διάφορες γνώμες ,απόψεις και καθορίστηκαν οι επόμενες ενέργειες..

Ο σύλλογος της "Κορομηλιάς" ευχαριστεί θερμά τον κ Νίκο Κατσίκα για την βοήθεια του,η οποία είναι και ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειας μας..
Πέραν του μουσείου συζητήθηκαν ακόμα πιο γήινοι στόχοι.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τα μέλη του συλλόγου αποφασίστηκαν δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα ενώ συζητήθηκε και μια πιθανή ακόμα στα Παρακαμπύλια.
Πιο συγκεκριμένα στις 10 ή 11 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά σε γνωστό στέκι της Αθήνας η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα γίνει ακόμα μια εκδήλωση η οποία θα περιλαμβάνει θεατρικά σκετς με πραγματικές χιουμοριστικές ιστορίες των χωριών μας και τραγούδια από ταλαντούχους Παρακαμπύλιους νέους υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Θαλασσοχώρη και της Βάγιας Σπυρέλη..ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης άφησε για λίγο τις εντατικές του πρόβες για την παράστασή του στην "Σφίγγα" στις 18&25 Οκτώβρη -Μια εξαιρετική αφιέρωση στις Ελληνικές καντάδες μέσα από ένα μακρύ ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο-και ήρθε να μας συναντήσει αφού είναι δεδομένη η αγάπη του για τα μέρη μας και την ιστορία μας.. 

Ξεκινάει μια δημιουργική χρονιά για τον σύλλογο της Κορομηλιάς..Το νέο Δ.Σ ξεκινάει με ορμή και πίστη για την κατάκτηση δύσκολων στόχων..Και για να το καταφέρουμε είναι αναγκαία η βοήθεια  όλων σας.
Ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης αρωγός στην προσπάθειά μας .Μαζί με την Βάγια Σπυρέλη θα αναλάβουν την μουσικοθεατρική παράσταση του νέου έτους..
Από αριστερά:Βάγια Σπυρέλη,η επί των δημοσίων σχέσεων του συλλόγου,Ευτυχία Πατσιαλού,Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης ,Γιάννης Γκότσης,Κώστας Βουγιούκας..Δεξιά : Ο φουριόζος αντιπρόεδρος,Δημήτρης Υφαντής και η Μαρία Μαυροπούλου




Από αριστερά:Η ευτυχία Πατσιαλού στις δημόσιες σχέσεις,Ο Γιάννης Γκότσης Γενικός γραμματέας και ο Κώστας Βουγιούκας αναπληρωματικός..Από το νέο αίμα του συλλόγου της Κορομηλιάς..



Γιάννης Γκότσης ,Κώστας Βουγιούκας "μαθητεύουν" δίπλα στον ταμία του συλλόγου Στέφανο Σπυρέλη..


Ο κ. Νιος Κατσίκας μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου Πέτρο Σπυρέλη..



Ο κ.Νίκος Κατσίκας εξηγεί συνοπτικά τον σχεδιασμό του μουσείου..

Το νέο Δ.Σ της "Κορομηλιάς"
Πρόεδρος Σπυρέλης Πέτρος
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Υφαντής
Γενικός γραμματέας: Γκότσης Γιάννης
Ταμίας :Στέφανος Σπυρέλης
Αναπλ.Γραμματέας: Βουγιούκας Κωνσταντίνος
Δημοσίων σχέσεων: Ευτυχία Πατσιαλού
Μέλη: Ανδρώνης Ανδρέας
Χριστοδούλου Χρήστος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου