Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Πλήθος κόσμου στην εγκατάσταση του νέου Εφημέριου -Τοποτηρητή στην Ενορία Χούνης της Ιερά Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου!






Εγκατάσταση νέου Εφημερίου Τοποτηρητή στην Ενορία Χούνης της Ιερά Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με την συμμετοχή πλήθους πιστών, τελέστηκε την περασμένη Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στον ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Χούνης, Ιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγίου Βλασίου και συλλειτουργούντων, του νέου εφημερίου και ιερέων της περιοχής.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Βλασίου Αιδεσιμολογιώτατος π. Παναγιώτης Σαβελώνας, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου του κ.κ. Ιεροθέου,  παρουσίασε στους ενορίτες τον νέο Εφημέριο Τοποτηρητή της Ενορίας Χούνης Αιδεσιμώτατο π. Κων/νο Κοντογιώργο, σημειώνοντας τον ιερό ζήλο του για να διακονήσει με πνεύμα αυταπάρνησης το Ιερό Θυσιαστήριο μετά των άλλων Ενοριών του και της Ενορίας Χούνης,  και να εργασθεί για την προκοπή και τη σωτηρία του ευλογημένου λαού του Θεού, κάλεσε δε τους πάντοτε φιλόξενους, φιλοπρόοδους, εργατικούς και παραδοσιακούς κατοίκους της Ενορίας να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν έμπρακτα το έργο του, όπως έκαναν και με τους προηγούμενους Εφημερίους της Ενορίας.
Στη συνέχεια, ο νέος Εφημέριος – Τοποτηρητής της Ενορίας Χούνης  ευχαρίστησε τόσο τον Σεπτό Ποιμενάρχη του για την καθοδήγηση, την πνευματική πατρότητα και τα έργα αγάπης του, όσο τον Πνευματικό του Πατέρα π. Παναγιώτη και τους Εφημερίους που διακόνησαν επ΄ αγαθώ την Ενορία αυτή και ιδιαιτέρως τον πολυσέβαστο π. Αλέξιο Καραβάνα, επί πολλά έτη εφημέριο Χούνης.  Επίσης, ζήτησε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου και τις προσευχές των πιστών της Ενορίας, ώστε να καρποφορήσει η ιερατική του διακονία μέσα στον Αμπελώνα του Κυρίου.
«Στους καιρούς που ζούμε το έργο του ιερέα είναι δύσκολο αλλά και ευλογημένο», ανέφερε στην ομιλία του βαθύτατα συγκινημένος ο π. Κων/νος Κοντογιώργος και συνέχισε. «Αναλαμβάνω μια ακόμη Ενορία έχοντας σαφή εικόνα των προβλημάτων της αλλά και σιγουριά πως αυτά θα λυθούν, με συλλογική  προσπάθεια, συνεργασία και αλληλοκατανόηση.
Στα πλαίσια αυτά, σας υπόσχομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις να διακονήσω την Εκκλησία μας και την Ενορία Χούνης με πιστότητα στο πνεύμα και στο ήθος των Αγίων Πατέρων Της.  Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του Σεπτού Ποιμενάρχου μου, αλλά και του Πνευματικού μου καθοδηγητού, π. Παναγιώτη Σαβελώνα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγίου Βλασίου».
Θερμές υικές ευχαριστίες εξέφρασε ακόμη ο νέος εφημέριος – Τοποτηρητής Χούνης στον πολυαγαπημένο του π. Αλέξιο Καραβάνα, εφημέριο του χωριού για πολλά έτη αλλά και για την πατρική του αγάπη που τον περιέβαλαν από μικρό παιδί τόσο αυτός όσο και η πρεσβυτέρα του.
Ακόμη ο π. Κων/νος ευχαρίστησε τον μέχρι σήμερα εφημέριο της Ενορίας π.Παναγιώτη Ευθυμίου  τον πολυσέβαστο π. Κων/νο Καρακάση, την πρεσβυτέρα του που τον στηρίζει σε κάθε του προσπάθεια αλλά και τα παιδιά μου. Επίσης ευχαρίστησε το απερχόμενο Εκκλ. Συμβούλιο της Ενορίας, αλλα και το Νέο Εκκλ. Συμβούλιο ευχόμενος αγλαόκαρπη συνεργασία μαζί τους.
«Να εύχεσθε να μου δίνει ο Θεός δύναμη και γνώση, ώστε να διακονήσω την Ενορία μας με πνεύμα ανιδιοτελούς αγάπης και καταλλαγής προς όλους. Ότι γίνεται στην Ενορία μας θα ευλογείτε από τον Μητροπολίτη μας. Δεν θα πράττουμε ΤΙΠΟΤΕ χωρίς την ευλογία του. Με αγάπη, αλληλοσεβασμό και κατανόηση θα πετύχουμε πολλά, σας το υπόσχομαι», έκλεισε την ομιλία του ο π. Κων/νος Κοντογιώργος.
Παραβρέθηκαν συμπροσευχόμενοι τιμώντας με την παρουσία τους τον π. Κων/νο και την οικογένειά του, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Ι. Φαρμάκης, ο Δ.Σ. Κώστας Σοφρώνης, ο Διοικητής του Α.Τ. Αγίου Βλασίου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χούνης, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και όπως είπαμε πλήθος πιστών και από τις άλλες Ενορίες που διακονεί ο π. Κων/νος Κοντογιώργος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε καφές και κέρασμα σε όλους τους Ενορίτες και το λοιπό εκκλησίασμα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου