Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ο Φίλιππος Φαρμάκης απο το Πεντάκορφο Αγρινίου


Γεννημένος στο Πεντάκορφο ο Φίλιππος Φαρμάκης, τελείωσε το Λύκειο στον Άγιο Βλάση. Από το 1979 μέχρι τέλους του 1982 δούλεψε σε εταιρεία αναψυκτικών. Αφού υπηρέτησε τη μονοετή στρατιωτική του θητεία, το 1983 προσλήφθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας σε προκήρυξη πλήρωσης προσωπικού .Εκεί υπηρέτησε στην Δ/νση προσωπικού σε διάφορα τμήματα και θέσεις υπευθυνότητας. Διακρίθηκε για την εργατικότητα του και για την αγάπη προς τον ασθενή συνάνθρωπο σε θέματα υγείας και όχι μόνο , με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τους αιτωλοακαρνάνες πατριώτες.

Στον ίδιο εργασιακό χώρο ανέπτυξε συλλογική και συνδικαλιστική δραστηριότητα. Η Διεύθυνση Ιατρικής υπηρεσίας και η Δ/ση Δ/κου, επί σειρά ετών, του εμπιστεύτηκε επιτελικές θέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου για το ακέραιο ήθος και εργατικότητά του.

 Διετέλεσε , απο το 2005 έως  το 2009 συνεργάτης του αείμνηστου  Βασ Μαγγίνας (τότε Υπουργός πασχόλησης)..

Από το Σεπτέμβρη του 2009 μέχρι σήμερα, μετατάχθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και ανάπτυξης , σε διοικητική επιτελική θέση, έως την επερχόμενη συνταξιοδότησή του το Μάιο, μετά από 39 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας και με σκοπό επιστρέψει μόνιμα στο Αγρίνιο.



pentakorfo 2
Αγροκτηνοτροφική ημερίδα στο Πεντάκορφο
Ο κ. Φαρμάκης συμμετείχε στα προβλήματα και στα τοπικά δρώμενα της περιοχής. Στον πολιτιστικό τομέα ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα και  υπήρξε ένα από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Πεντακόρφου και μαζί με τους συνεργάτες και μέλη, προσπάθησε  με παραστάσεις και έγγραφα, για την προώθηση και επίλυση προβλημάτων του χωριού σε πολλά θέματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την  αγροκτηνοτροφική  ημερίδα στο Πεντακορφο, με τη συμμετοχή κτηνιάτρων γεωπόνων και καθηγητών από το Αγρίνιο η οποία αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για την περιοχή.
Στον ίδιο χώρο υπήρξε επι σειρά ετών, μέλος και Γραμματέας της Ομοσπονδίας συλλόγων Τριχωνίδα. Για την έντονη δραστηριότητα του εκλέχτηκε πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ  (Πρόεδρος όλων των Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας).
Επί θητείας του έγινε και το πρώτο Αντάμωμα Ατωλ/νων στις φυτείες  Ξηρομέρου ,μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στο Νομό το 2006.



Στην πολιτιστική του διαδρομή, συμμετείχε σε ημερίδες και συνέδρια ως εισηγητής αλλά και με εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις για όλα τα προβλήματα του Νομού όπως: εκτροπή Αχελώου, Πανεπιστήμιο Αγρινίου, διάσωση Αμβρακικού, λιμάνι Αστακού, ονοματοδοσία γέφυρας Ρίου Αντίρριου με το όνομα Χαρίλαος Τρικουπης και συμμετείχε σε πάρα πολλά επιμορφωτικά προγράμματα των υπουργείων με σκοπό την διεύρυνση των γνώσεών του.

Επίσης ασχολήθηκε με την συγγραφή άρθρων σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά συλλόγων  για θέματα που αφορούν την ανάδειξη του φυσικού κάλλους του Νομού,  όπως για το Όρος Παναιτωλικό για τον ποταμό Αχελώο, για τη λίμνη Τριχωνίδα και διάφορα λαογραφικού τύπου θέματα, όπως νερόμυλοι, ελαιοτριβεία, επεξεργασία καπνού κλπ.

Το ενδιαφέρον πλέον για τον τόπο του εκδηλώνεται με την υποψηφιότητά του για δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγρινίου και στα Παρακαμπύλια, στο πλευρό του υποψήφιου  Δημάρχου Νίκου Καζαντζή.

'Οραμά του είναι  η ανάπτυξη του Δήμου Αγρινίου και της Παρακαμπύλιας Ενότητας . Τα σχέδια του περιλαμβάνουν σημαντικά έργα όπως την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό,  την κατασκευή του πάρκου, την ανάδειξη της λίμνης Τριχωνίδας με κατασκευή περιμετρικά παιδότοπων και ιστιοπλοϊκών οργανώσεων,την ανάδειξη του φαραγγιού της Κλεισούρας με φωτισμό, την αναπαλαίωση των καπναποθηκών,τη σύνδεση του Αγρινίου με Καρπενήσι Λαμία , έργο το οποίο θα αλλάξει τη ζωή της Δυτικής Ελλάδας και  τέλος την έξοδο προς Πλατυγιάλι!

Για τα Παρακαμπύλια οραματίζεται την κατασκευή του οδικού δικτύου  Αγρινίου- Καρπενησίου μέχρι Επισκοπή και σοβαρές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. Διάνοιξη αγροτικών δασικών ,κτηνοτροφικών δρόμων για να μπορούν οι κάτοικοι να κυκλοφορούν με ασφάλεια, συντήρηση του νερού ύδρευσης και νέα φτηνή οικονομική πολιτική. Σημαντικός παράγοντας η φυσική ροή που έχουν όλα τα χωριά και άμεση ανάγκη διότι  η αραιοκατοίκηση και η παγωνιά δημιουργεί βλάβες που πρέπει να μην επιβαρύνουν το δημότη.




Όλα τα παραπάνω μέχρι τώρα δεν εισακούστηκαν   από την τωρινή Δημοτική Αρχή γι αυτό και αποφάσισε να συστρατευθεί με το Νίκο Καζαντζή ως υποψήφιος Δήμαρχος που τον τίμησε με την πρόσκλησή του να πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του επειδή θεωρεί ότι μπορεί να υλοποίηση τις σκέψεις του και τις ανάγκες του Δήμου που χρόνια τώρα σαν αυτοδιοικητικός γνωρίζει.

Ο κ. Φαρμάκης κλείνοντας, αναφέρει ότι τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν έναν ενεργό πολίτη είναι:
α) μνήμη, ώστε να μη ξεχνάμε
β) αγάπη για τον τόπο μας και το συνάνθρωπο και
γ)θέληση,  αποφασιστικότητα και γνώση για το στόχο.



Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον κ Φαρμάκη καθώς και σε όλους τους υποψήφιους!


2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Φίλιππε , τα Παρακαμπύλια είναι από τα πιο υποβαθμισμένα μέρη του Νομού και όχι μόνο, με εγκαταλειμμένο οδικό δίκτυο και μηδενικές υποδομές για ανάπτυξη .Για να υπάρξει ελπίδα έχουν ανάγκη από συμπατριώτες που με θέληση και αποφασιστικότητα θα αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την απόφασή σου να συμμετέχεις στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής μας στο Δήμο . Είμαι πεπεισμένος ότι η αγάπη για τον τόπο σου ,η θέληση , η αποφασιστικότητά σου και η γνώση σου θα σου δώσουν την δύναμη να πετύχεις τους στόχους σου. Καλή επιτυχία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή