Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Γιόρτασε στις 8-11-2019 ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών της ενορίας Σαργιάδας Παρακαμπυλίων


Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται





Γιόρτασε  στις  8-11-2019 ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών της ενορίας Σαργιάδας Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου.
 Την παραμονή το απόγευμα έγινε  πανηγυρικός εσπερινός στις 18:00 μ.μ.
 Την επομένη ημέρα της γιορτής το πρωί έγινε Όρθος και θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης πατήρ Ειρηναίος Κουτσογιάννης . Συλλειτούργησαν και οι Ιερείς, πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Παναγιώτης Σαβελώνας, εφημέριος στην Σαργιάδας και αρχιερατικός επίτροπος Αγίου Βλασίου, ο οικονόμος πατήρ Νικόλαος Ζαρκάδας  ο πατήρ Δημήτριος Ρεντίφης, ο πατήρ Κωνσταντίνος Σαβελώνας  και ο πατήρ Νικόλαος Αποστολόπουλος
Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία εντός του Ιερού Ναού τεσσάρων νέων ντυμένοι με παραδοσιακές στολές του 1821 και δύο νέες με παραδοσιακές στολές που όλοι τους πλαισίωναν την εικόνα του Παμμεγίστων Ταξιαρχών .
 Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνει η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και έγινε μια μικρή περιφορά και δέηση στο σκεπαστό προαύλιο του Ιερού Ναού .
Ο πατήρ Ειρηναίος ευχαρίστησε τον εφημέριο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, αντιφώνησε ο Εφημέριος πατήρ Παναγιώτης ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. κ ΙΕΡΟΘΕΟ, για την αγάπη που δείχνει για την ενορία Σαργιάδος και για την αποστολή του ιεροκήρυκα.
Ακολούθως ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαργιάδας κ. Βραχωρίτης Κωνσταντίνος, καθώς και τα μέλη του συλλόγου, παρέθεσαν Τραπέζι με έξοδα τους κάτι που γίνεται κάθε χρόνο στην πανήγυρη των Ταξιαρχών, όπου κάθισαν γύρω στα εκατό άτομα.

Και του χρόνου
Οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ βοήθειά μας.
   
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου