Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Ο Π. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ!




Εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι τα τα χωριά στην δημοτική ενότητα Παρακαμπυλίων ερημώνουν και εγκαταλείπονται σιγά σιγά..Τούτη η αλήθεια όμως ανατρέπεται χρόνο με τον χρόνο..Με μπροστάρηδες τους πολιτιστικούς συλλόγους, η ύπαιθρος, η δικιά μας ύπαιθρος ζωντανεύει και δημιουργεί..

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με αστέρευτες δυνάμεις, συστρατεύονται με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, που παλεύουν να στηρίξουν και να προβάλουν τον τόπο τους. 
Με  τους κατοίκους να  στέκονται αρωγοί, ο πολιτιστικός σύλλογος Χούνης συνεχίσει μια δύσκολη προσπάθεια:Την διατήρηση των παλιών εθίμων στον εορτασμό των παρεκκλησιών!

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της προέδρου Στέλλας Πρωτόγερου:


Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η
Στην προσπάθεια μας να συνεχίσουμε (όπως γινόταν παλαιότερα) και να καθιερώσουμε, τις γιορτές των κατά τόπους εκκλησιών θα βρεθούμε στις 20 Ιουλίου στον πλήρως ανακαινισμένο προφήτη Ηλία στην ορεινή Πατέλη.
Ξεκινήσαμε δειλά από τον Άγιο Θωμά στα Σκιαδέϊκα, συνεχίσαμε στον Άγιο Κων/νο στα Μπισδουνέϊκα και στους Αγίους Αναργύρους στο Ριό και έχουμε συνέχεια...
Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους προσπαθούν να διατηρήσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας και βρίσκονται πάντα εκεί σε κάθε κάλεσμά μας!!!


Συγχαρητήρια στους κατοίκους και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Χούνης και καλή επιτυχία στις προσπάθειες τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου