Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΟΙΧΗΜΑ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ F/B ΧΑΡΙΖΕΙ ΦΥΛΑΧΤΑ (ΜΑΡΤΑΚΙΑ) ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ!


Από τη 1η ως τις 31 Μαρτίου, συνηθίζεται να φοριέται στον καρπό του χεριού ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, ο λεγόμενος «Μάρτης» ή «Μαρτιά». Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο «Μάρτης» φοριέται κυρίως από τα παιδιά για να προστατεύει τα πρόσωπά τους από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης. Σε κάποιες περιοχές όμως της χώρας τον κρεμούσαν όλη τη νύχτα στα κλαδιά μιας τριανταφυλλιάς για να χαρίσουν ανθοφορία, ενώ σε άλλες τον έβαζαν γύρω από τις στάμνες για να προστατέψουν το νερό από τον ήλιο και να το διατηρήσουν κρύο.

Αυτά τα φυλαχτά η γούρια,θα μοιραστούν στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Αγίου Βλασίου  από την Χουνιώτισσα Μαρία Σερπάνου.
Ένα στοίχημα σ΄ ένα μικρο παιχνίδι στο f/b στο οποίο συμμετείχε η Μαρία, με έπαθλο "Μαρτάκια" ήταν η αιτία γι αυτή την μικρή δωρεά.Το στοίχημα προέβλεπε ότι ο κερδισμένος θα χάριζε τα "Μαρτάκια" σε κάποιο σχολείο της αρεσκείας του. 
Η Μαρία επέλεξε το σχολείο που -όπως μας είπε- έχει τις πιο ωραίες και δυνατές αναμνήσεις:Το Γυμνάσιο Αγίου Βλασίου Αγρινίου, και παρότι έχασε το στοίχημα η ιδέα να στείλει στους μαθητές τα γούρια την ενθουσίασε!Έτσι λοιπόν αφού τα έφτιαξε τα πακετάρισε,τα 'στείλε με κούριερ στον Αη Βλάση όπου αναμένεται να τα παραλάβουν πολύ σύντομα οι μαθητές, οι δάσκαλοι και καθηγητές!Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να κάνει κανείς τρανταχτά και μεγαλεπήβολα πράγματα, αλλά ενέργειες τόσο απλές και τόσο όμορφες όπως αυτή της Μαρίας Σερπάνου!
Γιατί 'όπως έλεγε και η πετυχημένη διαφήμιση:"Τα ωραιότερα πράγματα στην ζωή δεν είναι πράγματα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου