Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ

Tην Πέμπτη 16 Μαρτίου, τα 1/θ Δημοτικά Σχολεία του πρώην Δήμου Παρακαμπυλίων, Δ.Σ.Αγίου Βλασίου, Δ.Σ Κυπαρίσσου, Δ.Σ. και Νηπιαγωγείο Ποταμούλας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην Πυροσβεστική Αγρινίου και στο Εργαστήριο Τέχνης «art at heart».



Με πολύ ενδιαφέρον στην Πυροσβεστική αρχικά τα παιδιά έλαβαν οδηγίες επιβίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς και σεισμού. Στη συνέχεια, το προσωπικό έδειξε πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα, όπως το πώς σβήνεται μια πυρκαγιά από πυροσβεστικό όχημα με τη χρήση μάνικας και το πως με πυροσβεστήρα. Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν.





Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν όλοι οι μαθητές σε πυροσβεστικό όχημα, όπου τους παρουσιάστηκε το εσωτερικό και μεταβήκαν στο εργαστήριο ΄τέχνης art at heart, όπου ήρθαν σε επαφή με το χώρο της τέχνης και συγκεκριμένα με την τέχνη της ζωγραφικής και της κεραμικής. Έτσι να παιδιά με τις οδηγίες των υπεύθυνων του εργαστηρίου δημιούργησαν ένα πήλινο αντικείμενο και ένα πορτραίτο.








Το προσωπικό της Πυροσβεστικής και του εργαστηρίου τέχνης μετέδωσαν στους μαθητές γνώσεις, τόσο σημαντικές, ειδικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες των ορεινών χωριών.



Ευχαριστούμε για το υλικό την κ. Ειρήνη Σκανδάλου, δασκάλα στο δημοτικό σχολείο Κυπαρίσσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου