Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΣΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ!



Η "δικιά" μας η Κυπαρισσιώτισα Μαρία Σωτηροπούλου επανεκλέχθηκε στην θέση του Προέδρου,μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην Αθήνα την 22/10/2017 της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος.

Η ομοσπονδία αποτελείται από 35 σωματεία,τα οποία συμμετείχαν στις εκλογές,με 75 αντιπροσώπους.
Η Μαρία Σωτηροπούλου γεννήθηκε στην Κυπάρισσο Αγρινίου το 1965.Είναι παντρεμένη με τον συντοπίτη μας επίσης Κωνσταντίνο Βελέντζα από την Χούνη Αγρινίου.Έχουν δυο παιδιά  που σπουδάζουν στις σχολές χημικών  μηχανικών και Γεωλογίας.
Πέρα από την κύρια εργασία της διδάσκει και σε ΙΕΚ κομμωτικής στο Αγρίνιο.




Βρήκαμε την Μαρία Σωτηροπούλου στο κομμωτήριο της στο Αγρίνιο που στεγάζεται στην οδό Ι.Σταίκου & Καψάλη στον 1ο όροφο στην πλατεία Καραπανέικα,όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε τόσο για την επανεκλογή της όσο και για τα άμεσα σχέδια και στόχους της ομοσπονδίας.

"Με τα συνδικαλιστικά του χώρου μου ασχολούμαι εδώ και μια εικοσαετία.Η επανεκλογή θεωρώ ότι οφείλεται κυρίως σε μια μεγάλη προσπάθεια που κάναμε κατά την προηγούμενη θητεία μου για τα επαγγελματικά προϊόντα του κλάδου μας, και η όποια στέφθηκε με επιτυχία αφού στις 30 Αυγούστου ψηφίστηκε σχετικό νομοσχέδιο το οποίο ρητά λέει αυτά πρέπει να αγοράζονται μόνο από επαγγελματίες με την επίδειξη της σωματειακής ταυτότητας και του τιμολογίου, και κατά δεύτερον στο ότι το ψηφοδέλτιο ήταν αχρωμάτιστο,ακομμάτιστο,χωρίς την υποστήριξη κανενός κομματικού σχηματισμού και θέλω να το τονίσω αυτό!

Να εξηγήσω όμως τι σημαίνει του να διακινούνται ελεύθερα επαγγελματικά προϊόντα : Προϊόντα κομμωτικής που απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες του χώρου, κυκλοφορούν ελεύθερα στο λιανικό εμπόριο..Ωστόσο αυτό μπορεί να καταστεί επικίνδυνο για κάποιον που δεν ξέρει να τα χρησιμοποιήσει κι αυτό γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες αναλογίες στα διαλύματα των χημικών σκευασμάτων όπως είναι οι βαφές που πρέπει να γίνονται με γνώση εμπειρία και με μεγάλη προσοχή προκειμένου να μην γίνουν επικίνδυνα! Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να προστατεύσουμε το καταναλωτικό κοινό!

Είναι θέμα δημόσιας υγείας δηλαδή!Είχαμε την πλήρη κατανόηση του θέματος από το αρμόδιο υπουργείο και γι αυτό και θεωρούμε άκρως σημαντική την ψήφιση του νομοσχεδίου!

Ένας στόχος που επετεύχθη επίσης είναι η αναβίωση του Πανελλήνιου διαγωνισμού κομμωτικής που θα γίνει έπειτα από μια οκταετία περίπου στο  taekwondo 
Φαλήρου τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Οι νικητές συμμετάσχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς,Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους.
Τέτοιου είδους διαγωνισμοί ανεβάζουν τόσο το κύρος της Ελληνικής κομμωτικής όσο και το επίπεδο της γνώσης και της εμπειρίας.
Από αυτούς τους διαγωνισμούς- όπου παλαιότερα είχαμε πολλές διακρίσεις- θα προέλθουν δάσκαλοι με τα κατάλληλα εφόδια και εμπειρία για να τα μεταλαμπαδεύσουν στις σχολές κομμωτικής.
Έτσι γίνεται πιο ποιοτική δουλειά, ακόμα πιο ποιοτική εκπαίδευση,αλλά ανεβαίνει και το κύρος της Ελλάδας γενικότερα!

Hμερίδα του Συλλόγου καταστηματαρχών κομμωτών Αγρινίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ναυπάκτου και Μεσολογγίου , με θέμα: 
Ιστορία της κομμωτικής από την Αρχαιότητα έως σήμερα . 9 Μαΐου 2004
Και μια και είπαμε σχολές κομμωτικής είναι πάγιο το αίτημα του κλάδου μας, αλλά και όραμα δικό μου,η αναβάθμιση των σχολών μας και εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Η σύγχρονη κομμωτική απαιτεί βαθιά γνώση του αντικειμένου,όπως προαναφέραμε με την διαχείριση χημικών σκευασμάτων αλλά και των σύγχρονων μηχανημάτων.

Οι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,μπορεί να είναι βοηθοί κομμωτών. Για να προστατεύσουμε το επάγγελμά μας ήδη έχουμε προτείνει να δίνεται άδεια άσκησης επαγγέλματος έπειτα από εξετάσεις.

Ένας άλλος στόχος είναι για μας η πάταξη της παραοικονομίας του χώρου η οποία ανέρχεται στο 60%! Η παραοικονομία πέραν από την οικονομική αιμορραγία που προκαλεί στο επάγγελμά μας,επιτρέπει ουσιαστικά στον καθένα να αυτοκαθορίζεται ως κομμωτής χωρίς να έχει απαραίτητα τις απαιτούμενες γνώσεις,κάτι που μπορεί να είναι επιζήμιο προς τον πελάτη.

Ζητάμε επίσης την μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες, το ακατάσχετο των λογαριασμών, την διερεύνηση τερματικών αμφιβόλου προελεύσεως και τις παροχές τους ως προς την παραοικονομία.
Να επισημάνω εδώ, ότι ο νομός μας έχει πολύ αξιόλογα στελέχη, σε όλους τους κλάδου,-όπως σε μας, η Ναυπακτιώτισσα γραμματέας 
Ελευθεράκη Ελένη- που θα πρέπει να βγουν μπροστά και να αξιοποιηθούν κατάλληλα!

Τέλος να πω σαν Κυπαρισσιώτισα και σαν δημότης της Παρακαμπύλιας ενότητας ότι ο τόπος μας αξίζει περισσότερης προσοχής και ευαισθητοποίησης από όλους τους Θεσμικούς φορείς.Τα χωριά μας είναι παραμελημένα και θα πρέπει να δοθεί κάποια στιγμή το βάρος και στην Ελληνική ύπαιθρο!"

ο συνδεσμος της ομοσπονδίας http://kokkke.blogspot.gr/

Μετά τις αρχαιρεσίες την 22/10/2017 της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος εκλέχθηκε νέο Δ.Σ, το οποίο μετά τη συγκρότησή σου σε σώμα, έχει ως εξής:

Πρόεδρος Σωτηροπούλου Μαρία, Αγρίνιο

Αντιπρόεδρος Ά Χατζάκης Τριαντάφυλλος, Αλεξανδρούπολη

Αντιπρόεδρος ‘Β Ασημακόπουλος Απόστολος, Πάτρα

Γενική Γραμματέας Ελευθεράκη Ελένη, Ναύπακτος

Αναπληρωτής Γραμματέας Συργανίδης Γεώργιος, Καλλιθέα Αττικής

Ταμίας Διονυσόπουλος Ιωάννης, Πύργος Ηλείας

Έφορος Κυπρέος Άγης, Ρόδος

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

Μαρία Σωτηροπούλου

Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΟΚΚΚΕ

Ελένη Ελευθεράκη

Γεν. Γραμματέας Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου