Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ο βετεράνος Αθλητής της ΑΕΚ Ανδρέας Γεωργόπουλος ενώνει δύο ιστορικούς τόπους εκπληρώνοντας το δικό του ιστορικό τάμα!



Στις 20/7/2019 ο βετεράνος ποδηλάτης της ΑΕΚ,ο Ανδρέας Γωργόπουλος εκπλήρωσε το δικό του ιστορικό τάμα, με μια ασυνήθιστη αθλητική ενέργεια:
Ξεκίνησε με το ποδήλατό του από την Κορομηλιά ,έναν μικρό λόφο που βρίσκεται στο τρίστρατο των κοινοτήτων Χούνης και Αγίου Βλασίου-Καραμανείκων στα Παρακαμπύλια Αγρινίου(στα 1200μ υψόμετρο)όπου έγινε η πρώτη μεγάλη μάχη του Γεωργίου Καραΐσκάκη και η οποία τον ανέδειξε και τον καθιέρωσε μετέπειτα ως αρχιστράτηγο της Ρούμελης, διέσχισε μια απόσταση 121 χλμ φτάνοντας στην γενέτειρα του ήρωα την ιστορική Σκουληκαριά του Δήμου Καραΐσκάκη στην Άρτα.
Ο σύλλογος φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του θεάτρου,μαζί με την αδελφότητα Σκουληκαριτών Αρτας,βοήθησαν τον βετεράνο αθλητή να εκπληρώσει την δική του επιθυμία ,γιατί πέραν από τον συμβολισμό της πράξης η ίδια η ενέργεια του,αποτελούσε για μας μεγάλη τιμή :

Η σύνδεση δυο μεγάλων ιστορικών τόπων ,δυο συλλόγων,και δύο νομών μου τους συνδέουν κοινά ιστορικά γεγονότα,η αφύπνιση της ιστορικής μνήμης,και ο σημερινός αντίκτυπος της μαχητικότητας και της ανιδιοτέλειας του ήρωα ,χαρακτηριστικά τα οποία ενέπνευσαν και τον ίδιο τον αθλητή ,ήταν τα βασικά σημεία πάνω στα οποία στήθηκε μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση!

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν η τροχαία του δήμου Αγρινίου που διέθεσε περιπολικό καθ όλη την διάρκεια της απόστασης μέχρι τα όρια του νομού,η τροχαία του δήμου Άρτας που ανέλαβε μετά,το ΕΚΑΒ των δυο πόλεων,το αστυνομικό τμήμα Αγίου Βλασίου,Εμπεσού,και Σκουληκαριάς,και ο Δήμος "Γεωργίου Καραΐσκάκη" ο οποίος έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση στο κομμάτι της υποδοχής του αθλητή!
Ο  Ανδρέας Γεωργόπουλος ξεκίνησε από τον ιστορικό τόπο της Κορομηλιάς στις 12:15 το πρωί της 20ης Ιούλη ανήμερα του του Αη Λιός.
Η τυπική εκκίνηση έγινε από την πλατεία του Αγίου Βλασίου!Κατά την εκκίνηση παραβρέθηκαν και απέδωσαν χαιρετισμό ο κ Κραμπής Δημήτρης πρόεδρος της ενότητας Σκουληκαριτών Άρτας και ο πρόεδρος της κοινότητας Σκουληκαριάς.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του συλλόγου της "Κορομηλιάς" Πέτρος Σπυρέλης δηλώνοντας τον τεράστιο συμβολισμό της πράξης και την μεγάλη τιμή που προσδίδει στα μέρη μας η επιλογή του αθλητή να ξεκινήσει από την Κορομηλιά!
Η κ.Δημάκη εκπρόσωπος του συλλόγου Αγιοβλασσιτών απέδωσε στον αθλητή αναμνηστικό δώρο τιμώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο την ενέργειά του.
Την εκκίνηση την έδωσε με την πιστόλα του ντυμένος με  την παραδοσιακή φορεσιά του  κ. Γιάννης Κάτσιος,χρόνια φίλος του συλλόγου και παρών πάντα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Ο Ανδρέας ξεκίνησε κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.
Πίσω του ακολούθησε αμέσως το περιπολικό της τροχαίας μέλη των συλλόγων με τα αυτοκίνητά τους και 3 μηχανές μεγάλου κυβισμού από την  ομάδα των v-strom greek riders τιμώντας έτσι την προσπάθεια του ποδηλάτη και την σημειολογία της πράξης του!
Από το Αγρίνιο ξεκίνησε ως συνοδεία και ο ερασιτέχνης ποδηλάτης Ηλίας Υφαντής,γνωστός για την συμμετοχή του και τις ενέργειες του σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου αλλά και της περιοχής μας.
Ο Ανδρέας διένυσε την απόσταση σε 4,5 ώρες χρόνος απίστευτος αν αναλογιστεί κανείς τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές,αφού στο Γιαννιώτη,10 χλμ από την Σκουληκαριά το υψόμετρο έφτανε στα 935 μ!

ΑΠΟΘΕΩΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑ!

Στην πλατεία της Σκουληκαριας επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στον Ανδρέα Γωργόπουλο!
Πλήθος κόσμου τον καταχειροκρότησε
Ο πρόεδρος της ομοσπονδιας Ραδοβυζινών Αρτας κ.Κουρτέσας Γεώργιος μαζί με τον Δημήτρη Κραμπή δαφνοστεφάνωσαν συμβολικά τον αθλητή. 
Λίγο μετά έφτασε και ο Ηλίας Υφαντής ο οποίος έτυχε κι αυτός θερμής υποδοχής!
Στην ειδική εκδήλωση που ακολούθησε μετά οι δυο αθλητές παρέλαβαν τα μετάλλια τους,ενώ ο Ανδρέας Γωργόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του ήρωα εκπληρώνοντας το τάμα του.
Ο δήμαρχος του Δήμου Καραΐσκάκη αφού δαφνοστεφάνωσε κι αυτός τον ποδηλάτη,του απένειμε τιμητική πλακέτα!
Στην σύντομη προσφώνηση του στάθηκε στην μεγάλη τιμή που τους έκανε ο αθλητής λέγοντας ότι "Αυτός ο άνθρωπος ξεκίνησε από την Αθήνα έφτασε στην Κορομηλιά και με το ποδήλατό του κατέληξε στην Σκουληκαριά κι αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για μας".
Κάλεσε μάλιστα τον αθλητή να επαναλάβει το εγχείρημα του και την επόμενη χρονιά!
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων(την ίδια μέρα γινόταν και αγώνες δρόμου προς τιμήν του ήρωα και στα πλαίσια της εκδήλωσης Καραΐσκάκεια 2019) όλοι οι καλεσμένοι δεξιώθηκαν από τον Δήμο σε παρακείμενη ταβέρνα κάτω από την δροσιά των Πλατανιών,και φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο του χωριού!
Ήταν μια μεγάλη εκδήλωση που θα επαναληφθεί σίγουρα και του χρόνου!Ίσως αυτή την φορά να συνδεθούν παραπάνω ιστορικοί τόποι με  κανονικό αγώνα ποδηλασίας!!Ίδωμεν!

Ο "σύλλογος φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του Θεάτρου" αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους:


  • Τον Ανδρέα Γεωργόπουλο για την υψίστη τιμή που μας έκανε με την αθλητική του ενέργεια!
  • Τον Δήμο Καραΐσκάκη και τον Δήμαρχο του Περικλή Μίγδο, καθώς και την αδελφότητα Σκουληκαριτών Αρτας και ιδίως τον πρόεδρο της  κ. Δημήτρη Κραμπή για την άψογη διοργάνωση,συνεργασία και την φιλοξενία που παρείχε στα μέλη
  • Την Τροχαία Αγρινίου
  • Το αστυνομικό τμήμα Αγίου Βλασίου
  • Το αστυνομικό τμήμα Εμπεσσού
  • Το ΕΚΑΒ Αγρινίου
  • Τους v-strom greek riders που συνόδευσαν τον αθλητή και τον προστάτευσαν αποτελεσματικά  από τις"κακοτοπιές"της διαδρομής!
  • Τον κ.Βασίλη Καπελάκη που μας παραχώρησε δωρεάν την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης
  • Τον κ.Γιάννη Κάτσιο που με την παρουσία του έδωσε άλλο χρώμα στην εκδήλωση
  • Τον Θωμά Κουτσοθανάση που μετέφερε τον ποδηλάτη στην Κορομηλιά, γιατί ήταν αδύνατο στα κακοτράχαλα σημεία του δρόμου να περάσει το ποδήλατο που ήταν ειδικά προετοιμασμένο για δημόσιο δρόμο.

Ευχαριστούμε γενικά όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση!Του χρόνου ίσως γίνουν ακόμα καλύτερα πράγματα!


Εκκίνηση από την πλατεία του Αγίου Βλασίου
Ο Γιάννης Κάτσιος δίνει την εκκίνηση με την πιστόλα του!


Ο πρόεδρος της αδελφότητας Σκουληκαριτων Άρτας χαιρετίζει την εκδήλωση!
Ο πρόεδρος της "Κορομηλιας"Πετρος Σπυρέλης προλογίζει την εκδήλωση και υποδέχεται τους καλεσμένους!




Στην κεντρική πλατεία της Σκουληκαριάς οι κάτοικοι αποθεώνουν τον αθλητή!


Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ραδοβυζινών Αρτας κ Κουρτέσας Γεώργιος και ο Δημήτρης Κραμπής
υποδέχονται με τιμές  τον Α.Γεωργόπουλο!


Ο Ηλίας Υφαντής καταφθάνει και αυτός με τον ποδήλατό του στον ιστορικό χώρο της Σκουληκαριάς!
Ο  Γιάννης Κατσιος δίνει παραδοσιακό χρώμα στην εκδήλωση τραγουδώντας ένα κλέφτικο τραγούδι!

Συμβολική δαφνοστεφάνωση στην αθλητή από τον Δήμαρχο Περικλή Μίγδο!


Απονομή τιμητικής πλακέτας!



Ο Ανδρέας Γεωργόπουλος εκπληρώνει το ιστορικό του τάμα!


Ο Δημήτρης Κραμπής προλογίζει τον ποδηλάτη!






Μετάλλιο για την προσπάθεια του  και για  συμμετοχή του στην συνοδεία του αθλητή παρέλαβε
και ο Λίνος Υφαντής



Η ομάδα v-strom greek riders συνόδευσαν με ασφάλεια τον αθλητή!


Λίνος Υφαντής  και Ανδρέας Γωωργόπουλος στο μέσον της διαδρομής σε ένα μικρό διάλειμμα






8 χλμ πριν την Σκουληκαριά στο Γιαννιώτη.Αναγκαστική στάση αφού ο Ανδρέας Γεωργόπουλος
 διανύει την απόσταση πολύ κάτω από τον προβλεπόμενο χρόνο και φέρνει σε αμηχανία τους διοργανωτές!


Ηλιοβασίλεμα στην Σκουληκαριά!
Λίγο πριν την αναχώρηση από την γενέτειρα του Καραΐσκάκη την επομένη της εκδήλωσης!


Εκδήλωση χωρίς καλαμποκά δεν γίνεται!!

1 σχόλιο:

  1. Μόνο που η στάση δεν έγινε στη Γιαννιώτη αλλά στη Χελώνα μην ξεχάσουμε κ αυτά που ξέρουμε...🤪🤪🤪

    ΑπάντησηΔιαγραφή