Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΣΑΣ ΜΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΕΡΑΣΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Κάτω Κερασόβου “Παλιαβρύση"(Τοπική Κοινότητα Κάτω  Κερασόβου - Δημοτική Ενότητα Αρακύνθου), ανήκει στον δήμο Αγρινίου) προγραμμάτισε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 27 Ιανουαρίου 2018 στις 5μμ.
Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης το Δ.Σ του συλλόγου που ανελαβε την διοίκηση τον περασμένο Οκτώβρη και συγκεκριμένα η πρόεδρος Ζωή Χαραλάμπους-Ζαλοκώστα,η αντιπρόεδρος Θεοδώρα Μούτσιου -Ζολώτα,η Γραμματέας Σπυριδούλα Φαρμάκη-Σιάσου,η ταμίας Ελισάβετ Τσιλιγκρού-Χατζή και η Καλλιόπη Τσακμάκη-Βαγγελή μαζί μετά υπόλοιπα μέλη τα οποία ,αποφάσισαν θέλοντας να προσδώσουν στον σύλλογο εκτός των άλλων και χαρακτήρα κοινωνικό και επιμορφωτικό,να οργανώσουν διάλεξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί, στον ίδιο χώρο αμέσως μετά την κοπή της πίτας με θέμα την ενδοσχολική- ενδοοικογενειακή βία με ομιλήτρια την συμπατριώτισσα μας από το Πεντάκορφο  και κοινωνική Λειτουργό Γαρυφαλιά Φαρμάκη.
Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον παραπάνω σύλλογο για την διοργάνωση αυτής της ομιλίας, όσο και στην κ.Γαρυφαλιά Φαρμάκη που θα μιλήσει σε αυτή την εκδήλωση,εθελοντικά ερχόμενη από τον τόπο διαμονής της στην Αθήνα, για να ενημερώσει τα μέλη και τους κατοίκους του χωριού,για τα θέματα αυτά που έχουν πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
Ανυπομονούμε να δούμε παρόμοιες κινήσεις και από τους δικούς μας Παρακαμπύλιους συλλόγους!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
Η Φαρμάκη Γαρυφαλιά (του Μιχαήλ και της Βασιλικής το γένος Παπαθανασίου)..γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτ/νίας στις 25 Μαίου 1972. Κατάγεται από το χωριό Πεντάκορφο όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια, μέχρι και την αποφοίτησή της από το Γυμνάσιο του Αγίου Βλασίου το 1987. Στη συνέχεια και για τα χρόνια του Λυκείου διέμενε στο Αγρίνιο και το 1990 εισήχθη στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας. Παντρεύτηκε με τον Αγρινιώτη Πρεβεζιάνο Ηλία ,μουσικό στην Πολεμική Αεροπορία και απέκτησαν δύο παιδιά.
Ο γιος  τους είναι φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας και η κόρη,ετοιμάζεται να συμμετάσχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Επαγγελματικά, από το 1999 έως και σήμερα εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός στο Δήμο Ζωγράφου. Στα χρόνια αυτά εργάστηκε σε όλες σχεδόν τις δομές Πρόνοιας του Δήμου όπως Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ και από το 2014 και έκτοτε είναι τοποθετημένη στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ισότητας των φύλων και συγκεκριμένα στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτικής & Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτικών Ισότητας των φύλων.

Στην διάλεξη της στο Κάτω Κεράσοβο η συντοπίτισσα μας θα πραγματευθεί δυο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν έντονα την σύγχρονη Ελληνική κοινωνία: Ενδοοικογενειακή – Ενδοσχολική βία.

Όπως μας ενημέρωσε η ίδια σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της:"Στη διάλεξη αυτή θα διαπραγματευτούμε δύο σημαντικά κοινωνικά φαινόμενα που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τη "βία".
Πιό αναλυτικά,θα γίνει αναφορά στα αίτια που τα δημιουργούν, στα χαρακτηριστικά των θυτών και των θυμάτων αλλά και στις συνέπειες τους, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του ατόμου. Θα εστιάσουμε στο ρόλο της οικογένειας και πως η βία εντός της οικογένειας μπορεί να αποτελέσει τη γενεσιουργό αιτία εκδήλωσης βίας στο σχολικό περιβάλλον.
Επιπλέον θα δοθούν πηγές ενημέρωσης και αναζήτησης βοήθειας."
Το πανέμορφο Κάτω Κεράσοβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου