Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΨΗΛΟΒΡΑΧΟΥ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ!

«Παρατηρητής» ο Δήμος Αγρινίου στην αναστήλωση και επισκευή του ιστορικού Σχολείου Ψηλοβράχου!
Η πρωτοβουλία του εξωραϊστικού συλλόγου Ψηλοβράχου «Η Ζωοδόχος Πηγή» να ανακαινίσει το δημοτικό σχολείο του χωριού αποτελεί αφόρμηση για μας να θίξουμε ένα ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία της δημοτικής ενότητας Παρακαμπυλίων και αφορά την συντήρηση δημόσιων κτιρίων με ιδιαίτερη αισθητική,αρχιτεκτονική άλλα προπαντός με μεγάλη συναισθηματική και ιστορική αξία.
Όλα τα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας είναι χτισμένα με πέτρα,κουβαλούν την δικια μας εμπειρία στην γνώση,αμέτρητες αναμνήσεις γενεών και γενεών,,έχουν ξεχωριστή θέση,επιβλητικό σχεδιασμό και κυρίως μεγάλους χώρους που θα μπορούσαν να εκμεταλευτούν από την τοπική κοινωνία, μιας και δεν λειτουργούν πια,για διάφορες χρήσεις. Είναι απαραίτητο οι τοπικοί φορείς, οι κάτοικοι,οι πολιτιστικοί σύλλογοι,ο Δήμος να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση η οποία αφενός μεν μπορεί να κρατήσει ζωντανή την ιστορία και τον μύθο του κάθε τόπου. αλλά και να γίνει ιδιαίτερα χρηστική στα δυσκολα χρόνια που περνάμε.
Συγχαρητήρια στον εξωραϊστικό σύλλογο Ψηλοβράχου «Η Ζωοδόχος Πηγή» γι αυτήν την πρωτοβουλία..Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες!!

parakampylia news

Αναδημοσίευση απο το http://agriniosite.gr

Μεγάλος στόχος του εξωραϊστικού συλλόγου Ψηλοβράχου «Η Ζωοδόχος Πηγή», είναι η αναστήλωση και επισκευή του κτιρίου του ιστορικού Σχολείου Ψηλοβράχου. Αφού δεν υπήρξαν πρωτοβουλίες και ενδιαφέρον από το δήμο Αγρινίου, ο δραστήριος σύλλογος αποφάσισε με τα πενιχρά οικονομικά του και τη στήριξη μελών και συγχωριανών, να προχωρήσει ο ίδιος στην επισκευή του ιστορικού σχολείου, και σιγά-σιγά ο στόχος φαίνεται να υλοποιείται, αφού ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες. Με τα χρήματα που έδωσε ο Γιάννης Τσούλος, κάτοικος της περιοχής και άλλες προσφορές, επί προεδρίας του αείμνηστου Πέτρου Βλάχου, ενός ανθρώπου που έδωσε πολλά στον Ψηλόβραχο, επισκευάστηκε η στέγη και κατασκευάστηκε με μπετόν αρμέ, οπλισμένο το δάπεδο, ενώ απομένει η αντικατάσταση των παραθύρων, της κεντρικής πόρτας και των σοφάδων .Το θέμα μάλιστα απασχόλησε και πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου .Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να επιβλέψει τις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ψηλοβράχου του Δήμου Αγρινίου . Οι εργασίες αποκατάστασης του εν λόγω κτιρίου, πρόκειται να υλοποιηθούν με ευθύνη του συλλόγου και σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή και τα σχέδια του Μηχανικού Γιάννη Μακρυγιάννη και υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν περίπου στο ποσό των 45.000,00 €. Η χρηματοδότησή των εργασιών θα προβλεφθεί αποκλειστικά από το σύλλογο του Ψηλοβράχου “Η Ζωοδόχος Πηγή”»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου