Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΘΕΡΕΤΡΑ



Κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, ανάδειξης της περιοχής των Παρακαμπυλίων. Μέσα στα εδάφικα όρια που συνδέουν την περιοχή μας, την Ευρυτανία και το Αγρίνιο ειναι το Παναιτωλικό Ορος, το ψηλότερο βουνό της Αιτολώακαρνανίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για οροσειρά που καταλαμβάνει την περιοχή απο τα βόρεια-κεντρικά έως τα ανατολικά του νομού, κατα μήκος των συνόρων με τον νομό Ευρυτανίας.Καταλήγει στην περιοχή του Αγρινίου και της Τριχωνίδας. Ψηλότερη κορυφή του είναι ο Κατελάνος με υψόμετρο 1.924 m ενώ άλλες σημαντικές κορυφές είναι η Κυρά-Βγένα, η Κόκα, ο Κούτουπας, η Τσόκα, η Κρημνίτσα και τα Αραποκέφαλα. Το Παναιτωλικό συνδέεται στα ανατολικά με το όρος Οξυά και στα βόρεια με τα όρη Χελιδώνα και Καλιακούδα.










Φίλοι και αναγνώστες του parakampylia news μας στέλνουν το δικό τους μήνυμα στα πλαίσια μιας προσπάθειας ανάδειξης της περιοχής. Ένας απο αυτούς, ο Φίλιππος Φαρμάκης στέλνει ένα δικό του άρθρο που είχε αναρτηθεί σε διάφορες εφημερίδες πριν 15 χρόνια...

''ΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΊΑ ΘΕΡΕΤΡΑ

Η οροσειρά του Παναιτωλικού κρύβει για όσους δεν το γνωρίζουν τοπία μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος.
Τα πιο ωραία θέρετρα στις περιοχές στις διάφορες θέσεις Κυνηγού, Αρέντα κατασκηνώσεις Καραϊσκάκη κλπ, δίνουν σε όσους τα επισκέπτονται πρωτόγνωρες εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές.
Στην εποχή μας που ο ορεινός τουρισμός παίρνει έκταση και κινεί το ενδιαφέρον του κόσμου και ιδιαίτερα του αστικού, τα θέρετρα του Παναιτωλικού μπορούν να προσελκύσουν πολύ κόσμο, Αιτωλοακαρνάνες και μη, με την κατάλληλη προβολή.

Τώρα που, τουρισμός και διακοπές, δεν είναι μόνο θάλασσα με τις μολύνσεις, τα πετρελαιοειδή και τα απόβλητα, τέτοια τοπία, σε υψόμετρο από 1800 μέχρι 2.000 μέτρα με έλατοσκεπασμένες περιοχές, κρύα, κατάκαθαρά, γάργαρα νερά, με θέα κάτω από την πεδιάδα του Αγρινίου, απέναντι στα Ακαρνανικά βουνά και βόρεια την άγρια ομορφιά του μοναδικού τοπίου της Ευρυτανίας, σίγουρα μπορούν να αποτελέσουν πρόκληση.
Η Περιφέρεια, ο Δήμος και οι ιδιώτες μπορούν με διάφορες ενέργειες να καταφέρουν την προβολή των περιοχών αυτών, τη βελτίωση της οδικής πρόσβασης και την ένταξη των περιοχών αυτών στους τουριστικούς χάρτες του νόμου, για να μπορέσει ο κόσμος να γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιων περιοχών και να μπορεί να τις επισκεφθεί.
Παρέχουμε περισσότερες ομορφιές από εκείνες που όλοι μας επισκεπτόμαστε στα τουριστικά μέρη. Καιρός είναι να καταφέρουμε να τα γνωρίσει ο κόσμος. αυτό θα ωφελήσει πολλαπλά τον τόπο μας και τα ορεινά χωριά Θα έχουν κάποιο όφελος με την οικονομική τόνωση που θα επιφέρουν οι επισκέπτες.
Όπως είναι γνωστό τόποι, χώροι και μέρη που μπορούν να επισκέπτονται πολλοί βγαίνουν από την αφάνεια και προκαλούν ενδιαφέρον σε πολλούς.''

Φίλιππος Φαρμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου