Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

4 χρόνια parakampylia news..Μισό εκατομμύριο αναγνώσεις.Σας ευχαριστούμε!!Ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες αναρτήσεις!






Τέσσερα χρόνια πριν, εμφανίζεται στην μπλογκόσφαιρα του διαδικτύου, το parakampylia news ή τα Παρακαμπύλια Νέα. Μοναδικός στόχος η ανάδειξη του φυσικού κάλλους,η ιστορικότητα της περιοχής μας, οι δράσεις μας, αλλά και τα προβλήματα όλων μας στην Παρακαμπυλια ενότητα.Μια μικρή εναλλασσόμενη συντακτική ομάδα ανέλαβε, για τον σκοπό αυτό το πολυεπίπεδο και δύσκολο κομμάτι της ενημέρωσης.

Στις 23/10/2104 στοχοθετούμε την έναρξή μας.Ας θυμηθούμε:

ΞΕΚΙΝΑΜΕ! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ...
https://parakampylianews.blogspot.com/2014/10/blog-post.html


Τι είναι το Parakampylia news;Είναι νέα που αφορούν τα Παρακαμπύλια,αυτά που λαμβάνουν χώρα..παρά τον καμπύλο ποταμό δηλαδή- η Άσπρος όπως λεγόταν στα χρόνια της τουρκοκρατίας - τον ποταμό Αχελώο..Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ την αρχή...Ο Δήμος, Παρακαμπυλίων -μετά τον Καλλικράτη μετονομάστηκε σε Δημοτική ενότητα Παρακαμπυλίων-(Παρακαμπυλή) σχηματίσθηκε με Β.Δ. της 18ης (30) Σεπτεμβρίου 1836, ως Δήμος της επαρχίας της Καλλιδρόμης με έδρα την Αγία Τριάδα. Το όνομα του Δήμου προήλθε από την φυσική θέση ''Παρά του Καμπύλο''. Παρακαμπύλιος > παρά + καμπύλος: Είναι αυτός που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Καμπύλο, όπως ονομάζονταν, στην Αρχαιότητα, λόγω του ελικοειδούς ρου, ο παραπόταμος του Αχελώου, Ταυρωπός ή Μέγδοβας. Ο αρχαίος ιστορικός Διόδωρος, στο κεφάλαιο ΧΙΧ, 67 στο οποίο περιγράφει την εμφάνιση του βασιλιά της Μακεδονίας Κασσάνδρου το 314 π.Χ., (όταν ήλθε να ταπεινώσει τους Αιτωλούς που αγωνίζονταν εναντίον του βασιλιά Αντίγονου), γράφει ότι ο Κάσσανδρος έφτασε «εις Αιτωλίαν και κατεστρατοπεδεύσατο περί τον καλούμενον Καμπύλον ποταμόν».

Παρακαμπύλια επομένως ονομάστηκαν τα χωριά που ήταν κοντά στο ποτάμι και εξαιτίας της φυσικής τους θέσης, όταν αποτέλεσαν δήμο, πήρε το όνομά του ο δήμος Παρακαμπυλίων.

Τα Παρακαμπύλια είναι μια περιοχή με ιστορία και απαράμιλλη φυσική ομορφιά,όπως φαίνεται και στις φώτο που δημοσιεύουμε αλλά,ξεχασμένη από θεούς και ανθρώπους κάτι συμβαίνει με τις πιο πολλές περιοχές της Ελληνικής υπαίθρου..

Τι συμβαίνει λοιπόν στα πέριξ του Καμπύλου ποταμού;Απάντηση στην ερώτηση αυτή θα προσπαθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να δώσει το parakampylia news δημοσιεύοντας τοπικές ειδήσεις, και όχι μόνο,αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα της περιοχής..Ακόμη φιλοδοξεί να γίνει το βήμα του κάθε δημότη ο οποίος θα ήθελε να εκφράσει παράπονο η διαμαρτυρία προς οποιαδήποτε κατεύθυνση,άλλα και προτάσεις που θα πρέπει να εισακουστούν απ τους αρμοδίους.Το blog θα δημοσιεύει επίσης όλες τις δραστηριότητες των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής,καθώς και των τοπικών κοινοτήτων,ενώ θα καταπιάνεται με θέματα που απασχολούν τον κάθε Έλληνα πολίτη,αποστασιοποιημένο από κάθε είδους κομματικής τοποθέτησης.Ξεκινάμε λοιπόν!!


Στα χρόνια που ακολούθησαν προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλο το γεωγραφικό εύρος της Περιοχής μας που εκτείνεται από την Γέφυρα της επισκοπής μέχρι την κοινότητα Σαργιάδας,ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο.Πληροφοριοδότης μας όλοι εσείς είτε μέσω των αναρτήσεων σας στα κοινωνικά δίκτυα,είτε μέσω των επιστολών σας ή τηλεφωνημάτων σας.


Προσπαθήσαμε μέσα από έγκυρες πηγές να φωτίσουμε άγνωστες στο ευρύ κοινό τις ιστορικές πτυχές του τόπου μας ανασύροντας ντοκουμέντα, και δημοσιεύοντας μαρτυρίες και ιστορίες συγχωριανών μας.Αναδείξαμε χωρίς φόβο οποιαδήποτε πρόβλημα προέκυπτε στην Παρακαμπυλια ενότητα.Διασταυρώναμε 2-και τρεις φορές την κάθε πληροφορία προτού δημοσιευθεί.Ζητούσαμε εξηγήσεις όταν αυτό προέκυπτε επικοινωνώντας άμεσα,με τους κοινοτάρχες με τον Δήμαρχο Αγρινίου ακόμα και την αντιπεριφερειάρχη Δ.Ελλάδας.Καλύψαμε όπου μπορούσαμε σημαντικά γεγονότα,όπως την συνάντηση όλων των προέδρων της περιοχής μας και του Δημάρχου Αγρινίου κ Παπαναστασίου με τον υπουργό δημοσίων έργων κ Σπρίτζη για το φλέγον θέμα της εθνικής οδού Αγρινίου Καρπενησίου,που μας αφορά όλους.Ανεβάσαμε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα πάντοτε με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.Δώσαμε ελεύθερα το βήμα σε όποιον συμπατριώτης μας ήθελε να εκφέρει την γνώμη του.Αποβάλλαμε κάθε κομματική θέση και πολιτική στάση.


Ανεβάσαμε θέματα γενικού ενδιαφέροντος,θέματα ιατρικά,ψυχολογίας,γεωπονίας,ποίησης ,λογοτεχνίας.Σταθήκαμε στην ουσία των γεγονότων και αποφύγαμε γαργαλιστικά,κουτσομπολίστικα δημοσιεύματα τα οποία θα μας απέφεραν χιλιάδες κλικς παραπάνω -και πιστέψτε μας αυτά ήταν αρκετά-αλλά αυτό δεν μας ενδιέφερε..


4 χρόνια ίσως να μην καταφέραμε αυτό που θέλαμε.ίσως κάναμε λιγότερα από αυτά που θα επιθυμούσε ο αναγνώστης,κάναμε όμως αυτά που μπορούσαμε με μοναδικό γνώμονα την αγάπη μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε..Τέσσερα χρόνια όλοι εσείς μας επιβραβεύσατε με μισό εκατομμύριο αναγνώσεις!Μας δίνετε δύναμη,και μας υποχρεώνετε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά!
Σας ευχαριστούμε!


ΟΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:


1.Η επέτειος των 60 χρόνων γάμου του κ.Γιώργου και της Μαρίας Ευθυμίου από την Κυπάρισσο Αγρινίου πιο μεγάλης οικογένειας στα Παρακαμπυλια.Η ανάρτηση ξεπέρασε τις 6.000 αναγνώσεις!

https://parakampylianews.blogspot.com/2016/10/60.html

2.Ο δάσκαλος Ευθύμης Κεκλικόγλου που αν και μόλις ένα χρόνο στο Δημοτικό σχολείο Αγίου Βλασίου με το έργο και την ανθρωπιά του μας συγκίνησε,ξεπέρασε τις 5.000 αναγνώσεις.

https://parakampylianews.blogspot.com/2017/06/video.html

3..Η συγκινητική ιστορία του συντοπίτη μας Σάκη Μπουσδουνη απο την Χούνη Αγρινίου άγγιξε τις 5.000 αναγνώσεις..

https://parakampylianews.blogspot.com/2017/04/blog-post_10.html

4 Ελάχιστα κλικς πιο πίσω ο Ξενώνας κόσμημα στον 
Αγιο Βλάση.

https://parakampylianews.blogspot.com/2016/10/blog-post_39.html

5.Το μοναστήρι της Ταταρνας είδαν περίπου 4.500 αναγνώστες
https://parakampylianews.blogspot.com/2016/06/blog-post_4.html

6.Τα υπέροχα γλυκά του κουταλιού της Λένας Παπαζαχαρία,γλύκαναν τους αναγνώστες και της χάρισαν πάνω από 4.000 προβολές..

https://parakampylianews.blogspot.com/2017/11/blog-post_16.html

7.Το ιστορικό Χάνι Τσάκλα ξεπέρασε τις 3.500 αναγνώσειςhttps://parakampylianews.blogspot.com/2016/12/blog-post_76.html


8. Η τέχνη του μπολιάσματος και το ταξίδι στα Τζουμέρκα  στο καταπληκτικό συγκρότημα Ζεύκι του παλιού καθηγητή Κώστα Βασιλείου που θήτευσε στο Λύκειο αγίου Βλασίου το 1982 πήραν πάνω από 2.500 αναγνώσεις..

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ο διαγωνισμός του καλύτερου ηλιοβασιλέματος στα Παρακαμπύλια ξεπέρασε τις 70 κοινοποιήσεις συνολικά χωρις να προσμετρούμε τις ατομικές κοινοποιήσεις..Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ο νικητής (Στέφανος Σπυρέλης)έπαιρνε πίσω την φωτό του σε πίνακα φιλοτεχνημένο από την Κυπαρισσιώτισα ζωγράφο Χριστίνα Σωτηροπούλου!

Το εξαιρετικό τραγούδι του καταξιωμένου καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Θαλασσοχώρη,αφιερωμένο στα Παρακαμπύλια ,πήρε πάνω από 60 συνολικά κοινοποιήσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου